Hummus se zeleninou

by Meg
16 komentářů

Ještě než nám skončí léto, tak bych si tu chtěla sepsat jeden z pro mě nejrychlejších a nejchutnějších letních receptů. Miluju cizrnu a luštěniny vůbec, takže je jasné, že se mi nemůže vyhnout pochoutka zvaná hummus. Jeho variant může být více, ale prozatím vám prozradím tu svou nejčastější…

Suroviny

  • cca půl konzervy cizrny (lžíci nechám stranou)
  • asi dvě lžíce vody z konzervy
  • dvě lžičky tahini pasty
  • lžíce olivového oleje
  • špetka římského kmínu
  • špetka muškátového oříšku
  • citrónová šťáva, sůl, pepř dle chuti
  • na závěr: hladkolistá petržel, olivový olej, případně mleté chilli
  • zelenina, případně arabský chléb k podávání

Postup:

Nemůže být jednodušší – cizrnu, vodu z konzervy, tahini pastu, lžíci olivového oleje, římský kmín, muškátový oříšek, citronovou šťávu, sůl a pepř společně promixujeme dohladka.

Suroviny

Dochutíme dle potřeby (pokud by byla směs příliš hustá, přidáme trochu vody).

Hummus se zeleninou

Zakápneme olejem, a pokud chceme trošku pikantnější chuť, posypeme špetkou mletého chilli. Posypeme zbytkem cizrny a přidáme hladkolistou petrželku.

Hummus ze zeleninouNakrájíme zeleninu – okurku, papriky, mrkev, cibulku, rajčata… A také si můžeme přidat třeba opečený arabský chléb.

Hummus se zeleninou

Podáváme ;)

16 komentářů
0

Mohlo by se vám líbit

16 komentářů

Anýzovka 21. 08. 2013 - 20.49

Dělám taky často, nemůžu než potvrdit: rychlé, snadné a tuze dobré :-)

Reply
Meg 23. 08. 2013 - 5.54

Jojo, tuze :)

Reply
Madla 22. 08. 2013 - 9.56

Jé, díky za připomenutí, hummus jsem už fakt dlouho nedělala. Takže až seženu tahini, tak jdu do něj!

Reply
Meg 23. 08. 2013 - 5.55

Jojo, já mám ještě většinu sklenky s tahini v lednici, můžou se doma těšit… :D

Reply
Jenda 22. 08. 2013 - 10.24

Nejlepší rychlá večeře… Mě teď uchvátila variace se sušenejma rajčatama, stačí přidad do mixéru 4-5 kousků a je to uplná bomba!

Reply
Meg 23. 08. 2013 - 5.55

Jojo, představ si, že tu už mám taky nafocenou, jen jsem nestíhala :D

Reply
Vanda 22. 08. 2013 - 18.34

mně hummus chutná moc! Jen jsem ho měla hodně hustý. Tvůj vypadá krásně

Reply
Meg 23. 08. 2013 - 5.55

Díky :))

Reply
Kaya 22. 08. 2013 - 18.40

Opravdu zkus přidat sušená rajčata, je to prima variace :)

Reply
Meg 23. 08. 2013 - 5.55

Jojo, dělávám ho s nima taky :D postupem času sem přistane snad taky :))

Reply
Nika 28. 08. 2013 - 11.29

Hummus je skvělá věc. Tenhle cuketový jsem objevila tohle léto:
http://zezahradydokuchyne.blogspot.co.at/search/label/cuketa#!/2013/06/mama-ganoujcuketa-trochu-jinak.html
Doporučuji vyzkoušet, zvlášť pokud člověk už neví, co s cuketou.

Tvé fotky jsou krásné!

nika

Reply
Meg 04. 09. 2013 - 8.33

Děkuju :) Mrknu doma, jestli je ještě cuketa, tohle vypadá fantasticky, přesně dle mého gusta! :)

Reply
andrea 07. 10. 2013 - 21.20

fotky vyzeraju uzasne, ale hummus bez cesnaku? to si fakt neviem predstavit…

Reply
Meg 09. 10. 2013 - 6.31

Děláváme několik variant, a ne vždy je tam česnek – někomu prostě dělá zle, a to je pak těžké pořízení… Podle mě je horší varianta nepřidání citronu, to se pak nedá jíst :)

Reply
Markéta 11. 10. 2013 - 19.18

Na hummus jsem se chystala už dlouho. Tvoje super fotky mě donutily se do něj konečně pustit a byl výborný.

Reply
Meg 14. 10. 2013 - 12.46

Tak to jsem fakt moc ráda :) Díky!

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc