Rozhodně nepatřím k častým návštěvníkům fast food zařízení, a teď, co jsem doma s Alexem, je ten počet návštěv skoro na nule. Ale i když je fast food téměř synonem pro nezdravé stravování, občas člověka prostě láká. Občas si zasteskneme po něčem, co nám tam chutnalo. Mě to pak nutí přemýšlet, jestli by se nedalo něco takového stvořit doma. A tak jsme si na neděli naplánovali návštěvu s mou ségrou, s tím, že nachystám jídlo podobné tomu od KFC.
Nakonec kvůli řádící chřipce k návštěvě nedošlo, ale jídlo jsem stejně nachystala, abych trénovala. A víte co? Bylo to výborné, tak se o recepty musím podělit. Jako první je na řadě BBQ omáčka. Inspirovala jsem se receptem od Todda Wilbura (pořad Top Secret Recipe). I v něm, jako ve spoustě ostatních receptů na BBQ omáčky, figuruje tzv. liquid smoke, který dodává uzenou příchuť. Ten jsem ještě u nás nesháněla, takže trochu uzené příchutě v naší omáčce dodala uzená paprika.
- 300 g kečup
- 80 g melasa
- 80 g med
- 40 g bílý vinný ocet
- 1 lžička sušená cibule
- 1 lžička mletá uzená paprika
- 1/2 lžičky sůl
- 1/4 lžičky chilli
2 komentářů
Dobrý den. Jak rychle se musí spotřebovat? Nebo jak dlouho vydrží? Aby se nezačala kazit.. děkuji
Když ji zarexujes, klidně i pár měsíců. Pootevření cca 2 týdny v lednici. Aspoň to jsou moje zkušenosti s domácí BBQ omáčkou.