Chřestový koláč se schwarzwaldskou šunkou

by Meg
0 komentář

Nevím jak vy, ale já miluju chřest. Jak bílý, tak zelený, i když ten zelený přeci jen trochu vyhrává. Bílý mám nejradši v polévkách a s holandskou omáčkou nebo vajíčkem, zato zelený si nejčastěji užívám v salátech a grilovaný.

Letos jsem si ho kromě grilování už několikrát pekla, ve formě tohoto koláče. A tak si ho tu musím odložit, protože tahle úprava u mě tenhle rok vyhrává na plné čáře. Nejlepší na něm je, že si ho užijete jako lehkou večeři, nebo si ho klidně upečte na brunch. Po rozkrájení na menší kostky úplně v pohodě poslouží jako občerstvení pro návštěvu nebo na piknik.

Chřestový koláč se schwarzwaldskou šunkou

Course: Brunch, Hlavní jídla, Slané koláče, Zeleninová
Počet porcí

2

porce
Délka přípravy

15

minutes
Délka vaření/pečení

30

minutes
Celkový čas

45

minutes

Suroviny

  • listové těsto (nejlépe jedno rozválené)

  • kelímek zakysané smetany

  • 1 vejce

  • 100 g strouhaného sýra (Ementál, nebo podobný sýr, který vám chutná)

  • sůl, pepř

  • 100 g schwarzwaldské šunky

  • svazek chřestu

  • olivový olej

  • parmazán

Postup

  • Chřest omyjte, pokud se vám zdá unavenější, nechte ho chvíli odpočinout ve studené vodě. Pak ho dle potřeby oškrábejte/očistěte.Namočení chřestu
  • Troubu rozehřejte na 200°C. V misce smíchejte zakysanou smetanu s vajíčkem, strouhaným sýrem, špetkou soli a pepřem.Ochucení zakysané smetany
  • Rozválené listové těsto dejte na plech, udělejte mu trochu zvýšené okraje a potřete ho směsí se zakysanou smetanou.Těsto potřené zakysanou smetanou
  • Tu poklaďte plátky šunky.Přidání schwarzwaldské šunky
  • Na šunku rozložte chřest a lehce ho pokapejte olivovým olejem.Přidání chřestu
  • Chřest ještě dle chuti opepřete, posypte strouhaným parmazánem nebo podobným sýrem a dejte do trouby.Posypání sýrem
  • Pečte dozlatova.Chřestový koláč se schwarzwaldskou šunkou
  • Nechte trochu zchladnout a podávejte :)Chřestový koláč se schwarzwaldskou šunkou

Mohlo by se vám líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít