Rychle nakládané ředkvičky

by Meg
0 komentář

Tyhle ředkvičky jsou naprosto skvělá příloha, kterou můžete použít ke spoustě jídel. Hodí se jako doplněk k asijským pokrmům s rýží, anebo klidně i k české sekané. Ozvláštníte s nimi chlebíčky a jednohubky a báječně se hodí do baget a obložených chlebů.

Jsou lehce sladké a více kyselé, ale pokud chcete, snadno si můžete doladit poměry surovin podle vlastních chutí. V úplně nejjednodušším případě použijete na ochucení jen jablečný ocet, cukr a sůl. Přidat ale můžete koření dle své chuti, takže se budou hodit i semínka hořčice a koriandru, černý pepř, nebo třeba vločky chilli.

Rychle nakládané ředkvičky

Chod: zavařeniny
Počet porcí

4

porce
Čas přípravy

10

minut
Čas odpočinku

1

hodina 
Celkový čas

1

hodina 

10

minut

Suroviny

  • 1 svazek ředkviček (cca 10-12 větších kulatých ředkviček)

  • 1/2 hrnku jablečného octa

  • 1/2 hrnku vody

  • 1 lžíce cukru (krystal, krupice)

  • 1/2 lžičky soli

  • volitelně hořčičná semínka, koriandr, černý pepř, chilli vločky, …

Postup

  • Ředkvičky nakrájejte na tenká kolečka. (Nebo pokud mandolínu, tak je nakrouhejte). Dejte je do sklenice, ve které je chcete nechat naložené.Nakrájené ředkvičky
  • Do kastrůlku nalijte jablečný ocet a vodu, přidejte cukr a sůl. Pokud chcete, přidejte i trochu koření, já přidala semínka hořčice a koriandru, černý pepř. Tento nálev přiveďte k varu.Nálev
  • Horkým nálevem zalijte ředkvičky a nechte zchladnout při pokojové teplotě, cca hodinu. Pak je dobře uzavřete a dejte do lednice. Použít je můžete ihned po zchladnutí, ale nejlepší budou, když jim dáte v lednici alespoň pár hodin. Vydrží vám tam týden až dva.Příprava ředkviček

Mohlo by se vám líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít