Rychle nakládané ředkvičky

by Meg

Tyhle ředkvičky jsou naprosto skvělá příloha, kterou můžete použít ke spoustě jídel. Hodí se jako doplněk k asijským pokrmům s rýží, anebo klidně i k české sekané. Ozvláštníte s nimi chlebíčky a jednohubky a báječně se hodí do baget a obložených chlebů.

Jsou lehce sladké a více kyselé, ale pokud chcete, snadno si můžete doladit poměry surovin podle vlastních chutí. V úplně nejjednodušším případě použijete na ochucení jen jablečný ocet, cukr a sůl. Přidat ale můžete koření dle své chuti, takže se budou hodit i semínka hořčice a koriandru, černý pepř, nebo třeba vločky chilli.

Rychle nakládané ředkvičky

Course: zavařeniny
Počet porcí

4

porce
Čas přípravy

10

minutes
Čas odpočinku

1

hour 
Celkový čas

1

hour 

10

minutes

Suroviny

  • 1 svazek ředkviček (cca 10-12 větších kulatých ředkviček)

  • 1/2 hrnku jablečného octa

  • 1/2 hrnku vody

  • 1 lžíce cukru (krystal, krupice)

  • 1/2 lžičky soli

  • volitelně hořčičná semínka, koriandr, černý pepř, chilli vločky, …

Postup

  • Ředkvičky nakrájejte na tenká kolečka. (Nebo pokud mandolínu, tak je nakrouhejte). Dejte je do sklenice, ve které je chcete nechat naložené.Nakrájené ředkvičky
  • Do kastrůlku nalijte jablečný ocet a vodu, přidejte cukr a sůl. Pokud chcete, přidejte i trochu koření, já přidala semínka hořčice a koriandru, černý pepř. Tento nálev přiveďte k varu.Nálev
  • Horkým nálevem zalijte ředkvičky a nechte zchladnout při pokojové teplotě, cca hodinu. Pak je dobře uzavřete a dejte do lednice. Použít je můžete ihned po zchladnutí, ale nejlepší budou, když jim dáte v lednici alespoň pár hodin. Vydrží vám tam týden až dva.Příprava ředkviček

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc