Jednoduché a chutné cukroví, které se dá vylepšit použitím čokolády na namáčení cukroví. Pokud máte rádi kokos, chutnat bude i bez ní.
Suroviny:
- 250 g moučkového cukru
- 125 g másla
- 125 g kokosu
- 100 polohrubé mouky
- 1 lžičku kypřícího prášku
Postup:
Vypracujeme těsto, které plníme do formiček – buď úplně, nebo tak do 2/3, podle toho, jak chceme mít cukroví velké.
Pečeme cca na 150-175°C do růžova.
Upečené můžeme nechat jen tak, nebo namáčet do čokoládové polevy.
5 comments
Tak mě se tedy nepovedlo…mastný, sladký a nešlo vyklopit. Rozhodně již nezkouším tento recept a jedu klasiku od babičky
To mě mrzí, nám se vždy povedlo :-( a můžu se zeptat na tu klasiku od babičky?
Dobrý den, můžete mi prosím napsat, zda vymazáváte ty formičky? Děkuji Naďa
Mně se povedlo krásně, děkuji za recept
Já děkuji za vyzkoušení!