Pistáciové rohlíčky podle Lucie

by Meg
28 komentářů

Když jsem se letos rozhodovala, jaké netradiční cukroví upeču, padly mi do oka pistáciové rohlíčky, které jsem viděla u Chez Lucie. Pistácie přímo zbožňuju a Lucie mi navíc ukázala, kde je mám koupit (od té doby se mi hlavě stále rojí myšlenky na ty zástupy dóz s všelijakými oříšky a já přemýšlím, co všechno bych si tam mohla koupit…).

Rozhodnutí bylo správné. Pistáciové rohlíčky stojí vážně za to, a já bych Lucii chtěla tímto moc poděkovat.

Suroviny:

  • 190 g změklého másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 200 g nesolených vyloupaných pistáciových oříšků
  • 200 g hladké mouky
  • špetka soli
  • moučkový (vanilkový) cukr na obalení
  • případně čokoláda a mleté pistácie na obalení

Postup:

Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny.

Příprava těsta na rohlíčkyPřidáme žloutky a zamícháme.

Příprava těsta na rohlíčkyPistácie umeleme nebo rozsekáme najemno v nástavci na tyčový mixér.

Loupané pistáciePřidáme je spolu s moukou a solí k máslové směsi.

Příprava těsta na rohlíčkyVypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu odležet v lednici.

Těsto na pistáciové rohlíčkyPak z něj tvarujeme rohlíčky.

Příprava pistáciových rohlíčků

Rohlíčky dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C cca 8 minut.

Pistáciové rohlíčky před pečením

Mezitím máme čas připravit si moučkový cukr (já použila domácí vanilkový).

Domácí vanilkový cukr

A případně do něj zamíchat pistácie.
Vanilkový cukr s pistáciemi na obalení

Ještě horké rohlíčky obalujeme v cukru, bacha, jsou křehké.

Obalování pistáciových rohlíčkůAnebo pokud je nechceme tolik sladké, potřeme je z části čokoládou a posypeme mletými pistáciemi.

Pistáciové rohlíčky s čokoládouJsou křehké, pistáciové a vonící i po vanilce.

Pistáciové rohlíčkyNebo chutnají i čokoládově – pistácie a čokoláda jdou vážně dobře dohromady.

Pistáciové rohlíčkyMyslím, že je budu péct i příští rok, jen kdyby se ty pistácie daly sehnat levněji, hned bych jich pekla víc :D

28 komentářů
0

Mohlo by se vám líbit

28 komentářů

Elena 16. 12. 2013 - 20.07

Tie su nadherne Meg! tiez som si na pistáciové robila chutky, ale nemám silu nahánať za nesolenými pistáciami :( Nechám si doviezt z Turecka zamrazim a budúci rok to dám :)

Reply
Meg 17. 12. 2013 - 6.27

Jojo, doporučuju :) A tak nějak mám pocit, že z Turecka budou levnější… ;)

Reply
toffo 16. 12. 2013 - 20.54

TAk ty jsou funny!

Reply
Meg 17. 12. 2013 - 6.27

A jak jsou dobrý! :)

Reply
Jana 17. 12. 2013 - 8.08

Hmm tak tyhle by mi určitě chutnaly!!:)

Reply
Meg 27. 12. 2013 - 8.29

Rozhodně je doporučuju! :)

Reply
Hanka 17. 12. 2013 - 8.32

Meg, jsou úžasné, škoda, tento rok mám již napečeno, ale příští rok je určitě udělám! :-) Můžu se zeptat, kde se dají dobře sehnat nesolené pistácie? Píšete, že Vám Lucie poradila… :-) Moc děkuji. Hanka

Reply
Meg 27. 12. 2013 - 8.32

No, dají se většinou sehnat ve zdravých výživách (ozkoušeno v Pardubicích), jen před Vánocemi měli vyprodáno. Takže to zachránila Praha a Diana Svět oříšků :)

Reply
Arion 17. 12. 2013 - 21.43

jojo, to jsou ony ;) už je 10 dní zkouším schovat na balkóně, zatím se v rámci možností daří – aby jich pár zbylo i ke stromečku ;) Jinak s tou čokoládou je to dobrý nápad: ani ne proto, že by mi rohlíčky přišly moc sladké, ale takhle to vypadá mnohem efektivněji a vynikne krásná přirozeně zelená barva . Mám dotaz k pistáciím: kupovala jsi neloupané a pak je vyloupala, nebo jsi koupila rovnou vyloupané? A za kolik kupuješ 100g? Já našla v bioobchodě loupané: 100g/50,- ale barva byla o něco méně intenzivní, i když jsem se je snažila zbavit slupky. Tyhle jsou prostě…jak umělé, nemůžu si pomoct, jsou fakt nádherné. Škoda mlýt :-)

Reply
Meg 27. 12. 2013 - 8.34

Kupovala jsem vyloupané, byly krásně zelené, ale… Nějak nevím, jestli mám tu cenu tady vůbec psát :D Jinak díky moc za recepty, letos jsem už to nějak nestíhala, ale příští rok se na ně vrhnu :))

Reply
Madla 18. 12. 2013 - 14.25

Vypadají úžasně! Zvlášť varianta s čokoládou… hmm, hned bych si dala!

Reply
Meg 27. 12. 2013 - 8.34

Díky :))

Reply
vnes 14. 01. 2014 - 14.52

Prosim kde dobre kupujes ty pistacie? Protoze jinak obchode jsou fakt drahy

Reply
Meg 27. 01. 2014 - 6.32

Jsou drahý všude :(

Reply
Rohac 09. 11. 2014 - 9.22

Super recept, daleko lepší než klasické vanilkové rohlíčky. A geniální nápad se zdobením – s čokoládou posypanou kousky pistácií musí každého zaujmout! :)

Reply
Meg 20. 11. 2014 - 9.35

Díky! :)

Reply
Ondra 29. 11. 2014 - 3.48

Jak dlouho před Vánoci bys je doporučila dělat? prospěje jim dlouhé odležení nebo budou lepší “čerstvější”?

Reply
Meg 26. 01. 2015 - 8.08

Jé, omlouvám se, že jsem nestihla při přípravách stěhování odpovědět včas :( já jsem je dělala asi necelé dva týdny před Vánocemi a přišly mi super :)

Reply
Lenka 30. 12. 2014 - 18.54

Toto množství rohlíčků mě přišlo na 300 kč.U nás jsou pistácie moc drahé k tomu ostatní ingredience,čas a elektrika na pečení.Čerstvě upečené mi nechutnaly měly zvláštní vůni.Jsou dobré po 14 dnech,ale píct je už nebudu.Myslím,že je lepší cukroví,ale každému chutná něco jiného.

Reply
Meg 26. 01. 2015 - 8.24

Mrzí mě, že nechutnaly. Já jsem se jich nemohla ujíst :)

Reply
Zdena 11. 11. 2015 - 9.50

Dobrý den, kde jste prosím sehnala extra zelené pistácie? Na webu je mají v Makru, ale fyzicky nejsou :( Děkuji. Zdenka

Reply
Meg 20. 11. 2015 - 23.35

Dobrý den, pistácie se mi povedlo koupit v Praze v Diana Svět oříšků . Toho Makra je škoda, chtěla jsem se tam vydat.

Reply
Lucie 26. 11. 2016 - 18.00

Neslané, avšak neloupané pistácie mají nově v Lidlu, také nic levného, ale aspoň jsou dostupnější… Jen nejsou tak pěkně zelené a zbavovat je těch tenkých slupiček, kterou mají pod skořápkou, je taky náramná věc… :-)

Reply
Meg 22. 01. 2017 - 18.42

Tak jsem je také vyzkoušela a opravdu mě to nebavilo loupat :)) Když to pak člověk zváží, co vyloupe, zas až tolik se to nevyplatí…

Reply
Alisa 06. 12. 2016 - 17.56

Ahoj, dekuji za tip )
Ja pouzila normalne solene (vyloupala jsem si je) v kombinaci s polevou z kakaa a masla a orechoveho likeru sladkeho.
Do testa jsem davala mene cukru, jelikoz i tam jsem dala trochu sladkeho likeru.

Nicmene, kdo ma rad zajimave chute, doporucuji zkusit ty slane v kombinaci s horkou cokoladou.

Reply
Meg 22. 01. 2017 - 18.46

Zajímavá kombinace! Hned bych je ochutnala :)

Reply
Pavel S. 27. 12. 2016 - 9.56

Trošku patlací těsto. Asi jsem měl přidat ještě trochu mouky. Těsto na stole rychle měklo a začalo po chvíli lepit – při modelování rohlíčků nejsem zvyklý podsypávat – s naším těstem to není potřeba.
Dělal jsem z poloviční dávky, pistácie jsem sehnal v Makru. Že by mě rohlíčky uchvátili se říct nedá. Pistácie mám rád, ale tady radši zůstanu u klasiky s vlašáky.

Letos jsem dělal prakticky samé nevyzkoušené nové recepty. Něco zachutnalo, něco ne.

Reply
Meg 22. 01. 2017 - 22.31

Jé, tak to mě mrzí – já jsem se těch rohlíčků nemohla ujíst :) Ale ono to tak je vždycky, s novými recepty – každému přeci jen chutná něco jiného :) Snad bude příště chutnat víc!

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc