… podle Emanuela Ridiho, originálním názvem také Minestrone Estivo. Myslím, že pokaždé, co ji budu dělat, bude trochu jiná. Množství a druh použité zeleniny si totiž vždy můžeme přizpůsobit dle momentálního stavu spíže a vlastní chuti.
Původní recept je k naleznutí na www.sitalemvkuchyni.cz, určitě si ho s videem nenechte ujít.
Suroviny
Zelenina dle vlastního výběru, já použila co jsem měla právě po ruce, čili:
- 4 menší brambory
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 malá petržel
- pórek (měla jsem asi půlku menšího)
- kousek celeru
- kousek cukety
- 4 rajčata (oloupaná, bez semínek)
- trochu vývaru
- čerstvá bazalka (použila jsem i trochu oregana a tymiánu)
- bageta nebo chléb
- olivový olej
- parmazán
Postup:
Zeleninu nakrájejte na malé kousky a postupně orestujte na olivovém oleji (můžete k němu přidat kousíček másla). Začněte od cibule a nejtvrdší zeleniny, končete bramborami, cuketou, pórkem a rajčaty. Podlijte vodou a případným vývarem a nechte povařit doměkka.
Bagetu nebo chléb nakrájejte na kostičky a osmažte je na olivovém oleji do křupava. Polévku lehce osolte, přidejte čerstvé bylinky a rozmixujte dohladka ponorným mixérem. Dochuťte ještě dle potřeby solí a případně pepřem.
Polévku podávejte s opečeným pečivem a strouhaným parmazánem, můžete ji ještě zakápnout olivovým olejem a ozdobit lístkem bazalky.
2 comments
Zabrouzdala jsem tu poprvé a je tu velmi příjemně. Tento recept jsem u Itala také viděla a velmi mne zaujal, zeleninové polévky máme doma velmi rádi. Zde vidím, že se nemusím bát a mohu také vyzkoušet!
Díky, jsem ráda, že se tu líbí :) Určitě se oplatí vyzkoušet, jako ostatně spoustu věcí – jen si na to najít čas :)