Vepřové kotlety v bramboráku

by Meg

V poslední době příprav na Vánoce se to kolem nás hemží samou vanilkou, cukrem, čokoládou a tak dále, a tak dále. Pokud jako já podlehnete toužení chuťových buněk po něčem hříšně slaném a máte po ruce kousek masa, vyzkoušejte tento recept, při kterém přijde vhod rozpálená trouba a sklenička nakládaného červeného zelí:

Suroviny:

  • vepřová kotleta (klidně i kuřecí prsíčka nebo kousek uzeného)
  • brambory
  • vejce
  • škrob
  • hladká mouka
  • olej nebo sádlo
  • sůl, pepř, česnek, majoránka dle chuti
  • červené zelí (klidně ze sklenice, Hamé mi přislo vhod)
  • alobal

Postup:

Brambory si nastrouháme na hrubo a vymačkáme z nich většinu vody. Přimícháme k nim vejce, trochu škrobu a hladké mouky a česnek a majoránku dle chuti. (Ne tolik mouky, kolik bychom dali na klasické bramboráky.)

Maso (pokud není uzené) lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

Alobal, radši ten silnější, si nastříháme a potřeme důkladně olejem či sádlem, aby se nám k němu bramborákové těsto nepřichytilo. Na jednu stranu alobalu natřeme vrstvu těsta, na ni položíme plátek masa a potřeme druhou vrstvou. Alobal přehneme, na krajích zarolujeme a zkrátka dobře utěsníme.

Balíčky dáme péci do trouby, cca na 200°C přibližně na 30-40 minut. (Nejlepší je přece jen jeden otevřít a ozkoušet :))

Mezitím si připravíme zelí – já použila hotové ze sklenice, které jsem vyklopila do hrnce a trochu podusila, aby ještě změklo. Nakonec jsem ho mírně dochutila červeným balsamico octem a cukrem, ale záleží na druhu zelí a na vaší chuti :)

Obojí si nakonec naservírujeme na talíř a zpříjemníme si dle nálady sklenkou piva či vína :)

You may also like

4 comments

qwert 17. 11. 2011 - 15.21

zkoušel jsem, po hodině jsem musel zvýšit teplotu na 250 a rozbalit alobal. Teď, po 20 minutách teprve začíná chytat barvu (elektrická trouba Baumatic)

Reply
Meg 05. 12. 2011 - 0.12

Jej, to je dost dele, nez u me :/ my mame teda Moru, ktera si pece asi jak se ji zrovna chce, tak to budu muset asi radsi zduraznovat, ze zalezi na troube. Diky za info :)

Reply
eli 03. 08. 2014 - 22.10

Na fotkách vypadá to těsto velmi jemné.. opravdu stačí brambory nastrouhat na hrubo?? Vypadá to krásně, ráda bych vyzkoušela :) děkuji

Reply
Meg 05. 08. 2014 - 5.29

Myslím, že vážně byly nahrubo :)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc