Poslední doušky léta s rýžovými závitky a Yellow mango drinkem

by Meg
2 komentářů

Nevím jak vy, ale já už jsem poslední dobou chytala z počasí trochu deprese. Kde je to léto, které jsem si chtěla užít? Déšť a pošmourno ho nějak vytlačily a já jsem přitom ještě nebyla dostatečně nabitá sluníčkem. Naštěstí se to v posledních dnech změnilo a já si to užívám plnými doušky. Když mi přišla nabídka vyzkoušet si míchání drinků s Fernetem Stock Citrus, neváhala jsem. Koktejlů jsem si letos moc neužila a hlavně mě obrovsky baví pouštět se do míchání drinků, i když v tom kovaná moc nejsem.

Bylo mi jasné, že musím vyzkoušet nápoje z jejich knížečky, která přišla v balíčku se samotným Citrusem, skleničkami a džbánky. Musela jsem slíbit ségře, že jí něco namíchám, protože byla ze skleniček unešená. A z míchátek. A tak nějak ze všeho :) V obchodě jsem pak prošla kolem manga za dobrou cenu, které hlavně i dobře vypadalo a bylo jasno. Bude Yellow Mango. A aby nebyl osamocený, dostane společnost v podobě letních závitků, které mi tak nějak sedly k tomu opět slunečnému počasí.

Letní závitky

Tyhle závitky dělám vždycky, když mám chuť na něco lehkého. Plním je vším, co mi přijde pod ruku – zeleninou, masem, tofu, …

Suroviny:

  • rýžový papír
  • vepřové maso (krkovice)
  • avokádo
  • mango
  • mix salátových listů
  • sůl, pepř, olivový olej
  • sójová omáčka, hoisin apod. na namáčení

Postup:

Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Necháme odpočinout.

Příprava masa

Mango i avokádo oloupeme a nakrájíme na proužky. Nakrájíme i maso.

Nakrájené suroviny

Připravíme si velkou nádobu s teplou vodou. Do ní vždy na chvíli namočíme rýžový papír, aby změknul.

Namáčení rýžového papíru

Rozprostřeme ho na čistou utěrku a do válečku na něj doprostřed navršíme všechny součásti náplně.

Příprava závitku

A zabalíme.

Balení závitku

Tímto způsobem spotřebujeme všechny suroviny.

Letní závitky

Yellow Mango

Jeden z prvních drinků, které mě v brožurce Fernet Stock Citrus míchaných nápojů zaujaly. Recept uvádím v původním znění, já si udělala radši rovnou pro sebe dávku pro dva do větší sklenice :)

Suroviny na 4 drinky do džbánku:

  • 2 dcl Fernet Stock Citrus
  • 3 dcl mangového džusu
  • 3 dcl sody
  • 1/2 manga
  • hrst lístků máty (v mém případě meduňka)

Postup:

Džbán (sklenici) naplníme ledem a zalijeme Fernetem Stock Citrus a mangovým džusem. Přidáme nakrájené mango a dobře promícháme.

Letní závitky a Yellow mango

Dozdobíme mátou nebo meduňkou.

Letní závitky a Yellow mango

A podáváme k letním závitkům.

Letní závitky s vepřovým masem, avokádem a mangem

Není to ideální kombinace?

Letní závitky a Yellow mango

Mohlo by se vám líbit

2 komentářů

Madla 27. 09. 2014 - 19.55

Oj, dala bych si! Cokoli z manga je moje láska. A budu muset někdy sehnat rýžový papír, protože ty zvátky vypadají vážně perfektně a já jsem asi jediný foodie, který je ještě neochutnal :-)

Reply
Meg 13. 10. 2014 - 12.36

Tak do nich, jsou super rychlé a vždycky je to jídlo takové lehké… Evokují ve mně prostě léto :)

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc