Hummus se zeleninou

by Meg
16 komentářů

Ještě než nám skončí léto, tak bych si tu chtěla sepsat jeden z pro mě nejrychlejších a nejchutnějších letních receptů. Miluju cizrnu a luštěniny vůbec, takže je jasné, že se mi nemůže vyhnout pochoutka zvaná hummus. Jeho variant může být více, ale prozatím vám prozradím tu svou nejčastější…

Suroviny

  • cca půl konzervy cizrny (lžíci nechám stranou)
  • asi dvě lžíce vody z konzervy
  • dvě lžičky tahini pasty
  • lžíce olivového oleje
  • špetka římského kmínu
  • špetka muškátového oříšku
  • citrónová šťáva, sůl, pepř dle chuti
  • na závěr: hladkolistá petržel, olivový olej, případně mleté chilli
  • zelenina, případně arabský chléb k podávání

Postup:

Nemůže být jednodušší – cizrnu, vodu z konzervy, tahini pastu, lžíci olivového oleje, římský kmín, muškátový oříšek, citronovou šťávu, sůl a pepř společně promixujeme dohladka.

Suroviny

Dochutíme dle potřeby (pokud by byla směs příliš hustá, přidáme trochu vody).

Hummus se zeleninou

Zakápneme olejem, a pokud chceme trošku pikantnější chuť, posypeme špetkou mletého chilli. Posypeme zbytkem cizrny a přidáme hladkolistou petrželku.

Hummus ze zeleninouNakrájíme zeleninu – okurku, papriky, mrkev, cibulku, rajčata… A také si můžeme přidat třeba opečený arabský chléb.

Hummus se zeleninou

Podáváme ;)

16 komentářů
0

Mohlo by se vám líbit

16 komentářů

Anýzovka 21. 08. 2013 - 20.49

Dělám taky často, nemůžu než potvrdit: rychlé, snadné a tuze dobré :-)

Reply
Meg 23. 08. 2013 - 5.54

Jojo, tuze :)

Reply
Madla 22. 08. 2013 - 9.56

Jé, díky za připomenutí, hummus jsem už fakt dlouho nedělala. Takže až seženu tahini, tak jdu do něj!

Reply
Meg 23. 08. 2013 - 5.55

Jojo, já mám ještě většinu sklenky s tahini v lednici, můžou se doma těšit… :D

Reply
Jenda 22. 08. 2013 - 10.24

Nejlepší rychlá večeře… Mě teď uchvátila variace se sušenejma rajčatama, stačí přidad do mixéru 4-5 kousků a je to uplná bomba!

Reply
Meg 23. 08. 2013 - 5.55

Jojo, představ si, že tu už mám taky nafocenou, jen jsem nestíhala :D

Reply
Vanda 22. 08. 2013 - 18.34

mně hummus chutná moc! Jen jsem ho měla hodně hustý. Tvůj vypadá krásně

Reply
Meg 23. 08. 2013 - 5.55

Díky :))

Reply
Kaya 22. 08. 2013 - 18.40

Opravdu zkus přidat sušená rajčata, je to prima variace :)

Reply
Meg 23. 08. 2013 - 5.55

Jojo, dělávám ho s nima taky :D postupem času sem přistane snad taky :))

Reply
Nika 28. 08. 2013 - 11.29

Hummus je skvělá věc. Tenhle cuketový jsem objevila tohle léto:
http://zezahradydokuchyne.blogspot.co.at/search/label/cuketa#!/2013/06/mama-ganoujcuketa-trochu-jinak.html
Doporučuji vyzkoušet, zvlášť pokud člověk už neví, co s cuketou.

Tvé fotky jsou krásné!

nika

Reply
Meg 04. 09. 2013 - 8.33

Děkuju :) Mrknu doma, jestli je ještě cuketa, tohle vypadá fantasticky, přesně dle mého gusta! :)

Reply
andrea 07. 10. 2013 - 21.20

fotky vyzeraju uzasne, ale hummus bez cesnaku? to si fakt neviem predstavit…

Reply
Meg 09. 10. 2013 - 6.31

Děláváme několik variant, a ne vždy je tam česnek – někomu prostě dělá zle, a to je pak těžké pořízení… Podle mě je horší varianta nepřidání citronu, to se pak nedá jíst :)

Reply
Markéta 11. 10. 2013 - 19.18

Na hummus jsem se chystala už dlouho. Tvoje super fotky mě donutily se do něj konečně pustit a byl výborný.

Reply
Meg 14. 10. 2013 - 12.46

Tak to jsem fakt moc ráda :) Díky!

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít