Rajčatová polévka s máslovými fazolemi a mozarellou

by Meg
0 komentář

V tomhle počasí je potřeba něco teplého do žaludku, a to i když přijdete domů unavení po sportu. Chce to pak  něco rychlého, jednoduchého a dobrého. V těhle chvílích ráda sázím na polévky, které mohou být hotové za chvilku a přitom zahřejí v žaludku i na duši. 

Pro případy rychlého vaření mám vždycky v záloze plechovky rajčat a luštěnin – na tuhle polévku stačí rajčata a fazole. Vylepší se čerstvou bazalkou a mozarellou.

Suroviny (na dvě porce):

  • 1 cibule
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • plechovka dobrých, krájených rajčat (cca 400g)
  • malá konzerva máslových fazolí (cca 210g)
  • čerstvá bazalka
  • mozarella, mléko
  • sůl, pepř, lžička cukru
  • toastový chléb
  • olivový olej

Postup:

Na olivovém oleji osmahneme drobněji nakrájenou cibuli a česnek.

Na oleji osmažíme cibulku a česnekAž změknou, přidáme rajčata a fazole.

Přidáme fazole a rajčataOsolíme, opepříme a přidáme lžičku cukru (podle kyselosti rajčat). Do polévky také vložíme stonek bazalky.

A přidáme i bazalkuPolévku necháme vařit, až jsou rajčata, cibule i fazole měkké a chutě se prolnou. Když by se tekutina moc odvařovala, tak přidáme trochu vody, aby nebyla polévka moc hustá. Nakonec vyndáme stonek bazalky.

Nastrouhaná mozarella s bazalkouMezitím můžeme nastrouhat mozarellu, přidat k ní lžíci mléka, lehce osolit, opepřit a nasekat do ní pár lístků bazalky.

Rajčatová polévka s máslovými fazolemi a mozarellouToastový chléb opečeme a můžeme polévku servírovat. Z mozarellové směsi lžičkou vykrojíme noky a vložíme do talíře.

Rajčatová polévka s máslovými fazolemi a mozarellou

Někdo má rád, když chléb nasákne polévku do sebe, někdo si ho dá radši stranou. V obou případech je ale tahle polévka vynikající :)

Mohlo by se vám líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc