Chřestový koláč se schwarzwaldskou šunkou

by Meg

Nevím jak vy, ale já miluju chřest. Jak bílý, tak zelený, i když ten zelený přeci jen trochu vyhrává. Bílý mám nejradši v polévkách a s holandskou omáčkou nebo vajíčkem, zato zelený si nejčastěji užívám v salátech a grilovaný.

Letos jsem si ho kromě grilování už několikrát pekla, ve formě tohoto koláče. A tak si ho tu musím odložit, protože tahle úprava u mě tenhle rok vyhrává na plné čáře. Nejlepší na něm je, že si ho užijete jako lehkou večeři, nebo si ho klidně upečte na brunch. Po rozkrájení na menší kostky úplně v pohodě poslouží jako občerstvení pro návštěvu nebo na piknik.

Chřestový koláč se schwarzwaldskou šunkou

Course: Brunch, Hlavní jídla, Slané koláče, Zeleninová
Počet porcí

2

porce
Délka přípravy

15

minutes
Délka vaření/pečení

30

minutes
Celkový čas

45

minutes

Suroviny

  • listové těsto (nejlépe jedno rozválené)

  • kelímek zakysané smetany

  • 1 vejce

  • 100 g strouhaného sýra (Ementál, nebo podobný sýr, který vám chutná)

  • sůl, pepř

  • 100 g schwarzwaldské šunky

  • svazek chřestu

  • olivový olej

  • parmazán

Postup

  • Chřest omyjte, pokud se vám zdá unavenější, nechte ho chvíli odpočinout ve studené vodě. Pak ho dle potřeby oškrábejte/očistěte.Namočení chřestu
  • Troubu rozehřejte na 200°C. V misce smíchejte zakysanou smetanu s vajíčkem, strouhaným sýrem, špetkou soli a pepřem.Ochucení zakysané smetany
  • Rozválené listové těsto dejte na plech, udělejte mu trochu zvýšené okraje a potřete ho směsí se zakysanou smetanou.Těsto potřené zakysanou smetanou
  • Tu poklaďte plátky šunky.Přidání schwarzwaldské šunky
  • Na šunku rozložte chřest a lehce ho pokapejte olivovým olejem.Přidání chřestu
  • Chřest ještě dle chuti opepřete, posypte strouhaným parmazánem nebo podobným sýrem a dejte do trouby.Posypání sýrem
  • Pečte dozlatova.Chřestový koláč se schwarzwaldskou šunkou
  • Nechte trochu zchladnout a podávejte :)Chřestový koláč se schwarzwaldskou šunkou

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc