Vánoční šílenství začíná…

by Meg

… a myslím, že nejenom u nás jsou na řadě jako první perníčky. Začínám zvolna a upekla jsem jich jen pár na ozdobu, ale postupně budu přidávat další fotky, jak budou přibývat. Nikdy mě totiž nebaví nazdobit jich hodně naráz – bolí mě z toho záda, oči a ještě jsem naštvaná, že sníh při zdobení časem řídne a čáry už nejsou tak jemné. (Nemáte nějaké zaručené finty?)

Recept na perníčky linkuji z minulého roku. A pár rychlých fotek z letošní přípravy:

Příprava těsta:

Pečení je možné na plechu vymazaném tukem a vysypaném moukou, nebo pokud se jedná o perníčky větších rozměrů, tak klidně na pečícím papíru. (Menší se mohou lehce nadzvednout a zdeformovat.) Perníčky je lepší před potřením vajíčkem oprášit od mouky.

Poté jsem ušlehaným sněhem udělala na perníčkách kontury:

O něco řidší sníh obarvila:

A vyplnila perníčky:

A pár nazdobila:

A tady jsou přidané perníčky, které zdobila maminka:

A které jsem zdobila já:

Na závěr malé dekorace :)

You may also like

6 comments

Veronika 25. 01. 2012 - 15.06

Neuvěřitelně nádherné. Zdobení mě nikdy nešlo :( Ráda bych se zeptala, polevu na plochy perníčku nanášíte štětečkem?

Reply
Meg 25. 01. 2012 - 21.27

Dekuji moc :) Ne, vetsinou si ji dam do mikrotenoveho sacku, odstrihnu spicku a trochu ji pomoci neho vleju na ohraniceny pernicek. A pokud se nechce az tolik roztekat, tak si pomuzu paratkem nebo nozem, ale vetsinou uz se mi podari tak nejak odhadnout konzistence :)

Reply
Terka 10. 12. 2014 - 23.38

Dobrý den, zajímalo by mě, jakou barvu používáte na obarvení polevy? Perníčky máte úžasné! Děkuji moc, Terka.

Reply
Meg 26. 01. 2015 - 8.14

Dobrý den, omlouvám se za pozdní odpověď… používám gelové barvy, někdy i ty práškové, vše viz: https://megvkuchyni.cz/zvlastni-prilezitosti/vanocni-cukrovi/pernicky-a-jak-na-ne/.

Reply
Drahuš 08. 10. 2016 - 12.56

Dobrý den, již loni jsem obdivovala vaše stránky i video s perníčky ( jsou úžasné), trochu jsem opisovala postup :-)), ale ještě mi pár věcí vrtá. Dělám prostorové perníky někdy i z větších tvarů. Nevěděla jsem, jak udělat lesklé velké plochy s polevou. Zkusila jsem váš návod se zahřátím v troubě a výsledek byl fajn, jen po čase se odlouply celé vrstvy. Používám bílkovou polevu. A další neduh je, že na velkých tvarech se někdy při pečení udělají boule ( léta používám stejný recept) a navíc já mašluji až po upečení a tady bude kámen úrazu prohnutí větších dílů. Zkusím mazat před pečením.
Tak zatím děkuji a přeji mnoho úspěchů při tvůrčí práci.
Dada

Reply
Meg 02. 11. 2016 - 8.39

Dobrý den, díky :) Popravdě mně se snad nikdy poleva neodloupla, ale vždy mašluji už před pečením, nikdy jsem to nezkoušela až po něm.

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc