Salát s cukrovým melounem a sušenou šunkou

by Meg

Saláty jím hodně často. Proto je každé ozvláštnění pouhé zeleniny s kápnutím olivového oleje tak trochu svátkem. Ne, dobře, to bych kecala, ale člověk by se divil, jak jedna nebo dvě ne tak často používané ingredience dovedou jídlo ozvláštnit. Nedávno jsem například koupila cukrový meloun Galia a hned k němu parmskou šunku. Tahle kombinace je osvědčená, meloun zamotaný do šunky je přeci už celkem profláknutý předkrm.

Já se do toho pustila trochu jinak. Mix listových salátů, lehce sladkokyselá zálivka a naprosto blažený pocit. Měla jsem dojem, že nebudu moct přestat jíst, a hned po dojezení talíře jsem měla chuť běžet do lednice a udělat si ještě druhý.

Suroviny:

  • mix listových salátů
  • půlka cukrového melounu (Galia, Cantaloupe, Honeydew…)
  • sušená šunka (parmská, Schwarzwald)
  • lžička tekutého medu
  • lžička balsamica
  • dvě lžičky olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

Vzala jsem asi půl balíčku mixu listových salátů (salát, rukola, polníček, špenát).

Směs salátůRozpůlila jsem meloun, vydlabala z něj semínka, odkrojila slupku i s tvrdou částí dužiny.

Meloun Gallia

V misce jsem vyšlehala ingredience na zálivku, až se spojily do hladka.

ZálivkaNakrájený meloun jsem smíchala se salátem a zálivkou, dozdobila parmskou šunkou.

Sálat s cukrovým melounem a sušenou šunkou

Do horkého počasí ideální, ne? Jako svačina postačí samotný a pro lehkou večeři ho doplním ještě celozrnným pečivem. Když nad tím tak přemýšlím, asi si půjdu koupit další meloun…

You may also like

12 comments

Lucie 14. 06. 2013 - 18.34

sušenou šunku s melounem zbožňuji, zkusím zakomponovat do salátu podle tebe :-)

Reply
Meg 17. 06. 2013 - 9.45

Je to vynikající kombinace, doporučuji :)

Reply
Madla 15. 06. 2013 - 2.41

Jojo, to je salát přesně podle mého gusta! A navíc tak sexy nafocený!

Reply
Meg 17. 06. 2013 - 9.45

Díky :D

Reply
Aja 15. 06. 2013 - 11.44

Mně dost baví experimentovat i s různými oleji. Teď o nich napsala pěkný článek Věruška (http://blog.veruska.cz/?p=5811)

Reply
Meg 17. 06. 2013 - 9.48

Jů, díky! Svou sbírku olejů bych rozhodně měla rozšířit :))

Reply
adkas 15. 06. 2013 - 23.47

Robila som nieco podobne , ale s cervenym melonom….velmi sa mi paci tato kombinacia podla teba…urcite niekedy vyskusam

Reply
Meg 17. 06. 2013 - 9.48

Doporučuju, červený meloun bych taky mohla zkusit :)

Reply
Jana 23. 06. 2013 - 19.35

Hmm tak tohle je ideální letní jídlo :)

Reply
Meg 27. 06. 2013 - 14.47

Zcela souhlasím :)

Reply
Martin 17. 05. 2015 - 18.47

Skvělá kombinace! Použil jsem mix polníček , rukola a čekanka – mňam!

Reply
Meg 18. 05. 2015 - 18.49

Super, to mě těší!

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc