Zákulisní návštěva Salon Restaurantu (Boscolo Prague)

by Meg

Znáte tu situaci, kdy se vám hromadí v počítači spousty složek s novými a novými fotkami a vy je prostě nemáte čas zpracovat? Projít je, natož ani upravit. A pak prostě konečně čas trochu dovolí a vy s hrůzou zjistíte, že máte nafocený materiál už z února. Neznáte? Tak to vám gratuluji, protože přesně tohle se stalo mně. Pokud se vám navíc fotky nezdají (focení v přítmí se s nedostatečnou výbavou samozřejmě výrazně projeví), tak se chuť k jejich publikování zmenšuje.

Proto až dnes přináším jedinečný zážitek, který jsem měla možnost sdílet s Tomášem (www.foodissimo.eu) a s Terezou (http://www.vypecky.com/). Navštívili jsme Salon Restaurant hotelu Boscolo Prague, a to nejen jako hosté, kteří mají možnost ochutnat jídlo, ale samozřejmě jako foodbloggeři, kteří mohli s fotoaparátem v ruce sledovat přípravu jídla a podívat se tedy i do kuchyně. Salon Restaurant byl otevřen v nové podobě v zimě 2012 s cílem vytvořit tu restauraci, která bude odpovídat svému vzoru v Budapešti a která se bude soustředit na místní kuchyni.

Šéfkuchař Krisztian Pásztor nám tak přímo před očima vykostil a naplnil křepelku. Protože už mám za sebou vykosťování kuřete, s čistým svědomím říkám, že bych se do křepelky vážně jen tak nepustila. Na první pohled bylo jasné, že Krisztian má spoustu zkušeností a práce mu šla od ruky. Během chvíle byla křepelka vykostěná a naplněná žemlovým knedlíkem s kopřivami.

Příprava křepelkyNásledovala tak trochu zkratka – křepelka je totiž připravována metodou sous-vide, kdy se maso “vaří” ve vakuu při teplotě 50-70°C po několik hodin. Předem připravenou porci tak dodělali před námi – osmažili dozlatava a naporcovali.

Máslo :)Mezitím jsme měli možnost vidět výdej jiných porcí – no nezaujme na první pohled takováhle krásná kostička másla?

Příprava křepelkyKřepelku doplnily marinované lišky.

Téměř hotový chodBylinky, okvětní lístky – vše nejčerstvější, jak jen mohlo být.

Křepelka - menuNáhled do menu – párování s vínem krásně fungovalo. Navíc nám bylo nabídnuto při návštěvě kuchyně i Rulandské šedé, a dle mého to bylo jedno z nejlepších, které jsem kdy ochutnala.

Křepelka se žemlovým knedlíkemAle to už jsme byli usazeni ke stolu a mohli křepelku konečně ochutnat. Očekávání se vyplnilo, maso bylo jemné, s lahodnou omáčkou. Víno k němu ladilo dokonale.

Domácí pečivoNa stole bylo také připravené domácí pečivo s bylinkovým máslem…

Tři druhy soliA třemi druhy soli. Vše skvělé už od pohledu a chuťově ještě lepší.

Švestkový sorbet - menuPak už následoval dezert. Švestkový sorbet (přípravnu zmrzlin jsme také mohli vidět) se švestkou, makovou pěnou a makovou sušenkou.

Švestkový sorbetA chutná tečka na závěr – dá-li se to tak nazvat, nugátová pralinka s malinou.

Malinová pralinkaNávštěva Salon Restaurantu pro mě byla skvělým zážitkem – kdy jindy máte možnost se podívat pod pokličku restaurace pětihvězdičkového hotelu? Pod ruce jejího šéfkuchaře a celého týmu, který se na přípravě jídla podílí… Přemýšlím nad nejsilnějším momentem večera a i když jídlo bylo vynikající a nešlo mu nic vytknout, tak možná největší dojem udělala obsluha. A to konkrétně jeden její člen, kterého bohužel nedokáži jmenovat. Protože moje fotky nevyšly tak, jak bych si přála, odkážu vás k Tomášovi, kde zmíněného pána budete mít možnost vidět. Myslím, že on byl velmi výrazným článkem personálu, díky kterému jsme se cítili velmi příjemně. Takhle přirozená obsluha, skoro až říci “ze staré školy” se jen tak nalézt nedá. Není divu, že byl k ruce i samotnému Dalajlámovi.

Salon Restaurant zaujal nejen prostředím, ale i profesionalitou a přívětivostí celého personálu. Chtěla bych poděkovat veškerému osazenstvu hotelu Boscolo Prague, se kterým jsme měli možnost tento večer hovořit, za jejich ochotný přístup a skvělou péči. Také Heleně, za to, že nám takovouto možnost poskytla. A vám, které by tato malá recenze zaujala, návštěvu velmi doporučuji. Pokud budete chtít jedinečný zážitek v přijemném prostředí s bezchybnou obsluhou, neváhejte. Uvidíte, že to bude stát za to.

Poznámka: Zmiňovaný pán je restaurant supervisor a jmenuje se Jiří Männchen. O jeho zážitcích s Dalajlámou si můžete přečíst např. ZDE.

You may also like

6 comments

Madla 12. 06. 2013 - 11.29

Jojo, to s tím hromaděním fotek mám úplně stejně! Akortá já jsem na tom výrazně hůř, mám v zásobě ještě nezpracované fotky třeba z loňských Vánoc a z léta :-)
Jinak zákulisní návštěvu ryze závidím, musel to být úžasný zážitek!

Reply
Meg 17. 06. 2013 - 8.51

Vážně byl, jsem ráda, že jsem dostala takovou příležitost :)

Reply
Helena 13. 06. 2013 - 9.14

Skvělé! Sbíhají se mi sliny! :-)

Reply
Meg 17. 06. 2013 - 9.19

Mně též :))

Reply
Dulinka 20. 06. 2013 - 18.48

Ta křepeluše vypadá nádherně, ale než se do něčeho takového pustím doma, tak to bude ještě chvilku trvat =D

Reply
Meg 27. 06. 2013 - 14.44

No, něco podobného jsem si také říkala. Další důvod, proč se tam vrátit :)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc