Nakládaný Sedlčanský s hruškovým chutney a brusinkami

Nakládaný Sedlčanský s hruškovým chutney a brusinkami

Nakládané sýry jsou taková klasická hospodská lahůdka k pivu. Někdy ale rozhodně není nad to si je udělat doma. Většina z nás zná sýry nakládané s cibulí a různými papričkami, ale variant, jak sýr naložit, je prostě nespočet. Já jsem se tentokrát pustila do nakládání Sedlčanských hermelínů a vybrala jsem k nim hruškové chutney, které k nim podle mě báječně ladí.

Nakládaný Sedlčanský hermelín s hruškovým chutney
Vytisknout
Porce Doba přípravy
2 hermelíny 1 hodina
Porce Doba přípravy
2 hermelíny 1 hodina
Nakládaný Sedlčanský hermelín s hruškovým chutney
Vytisknout
Porce Doba přípravy
2 hermelíny 1 hodina
Porce Doba přípravy
2 hermelíny 1 hodina
Suroviny
Hermelíny
Pokyny
Chutney
  1. V kastrůlku rozehřejeme máslo a dáme na něj restovat na kostičky nakrájenou cibuli.
    Restování cibule
  2. Jakmile začne cibule měknout, přidáme k ní lžíci třtinového cukru a necháme ho rozpustit.
    Přidání cukru
  3. K cibuli a cukru přisypeme na kostičky nakrájenou hrušku a dobře promícháme.
    Přidání hrušek
  4. Přidáme nasekané bylinky (tymián a rozmarýn) a lžíci až dvě červeného balsamica.
    Balzamikový ocet a bylinky
  5. Nakonec přidáme lehce nasekané brusinky. Hrušky podusíme do měkka a necháme odpařit tekutinu. Ochutnáme a dle potřeby přidáme sůl a pepř. Chutney necháme zchladnout.
    Přidání brusinek
Plnění sýrů
  1. Sýry podélně rozkrojíme a opatrně vydlabeme.
    Příprava sýrů
  2. Vydlabanou část jednoho sýra dobře rozmícháme se lžící až dvěma hruškového chutney.
    Příprava náplně
  3. Touto směsí naplníme obě poloviny sýra a spojíme je k sobě. Případné zbylé chutney uschováme do uzavírací sklenice do lednice.
    Naplněný sýr
Nakládání
  1. Sýr vložíme do vhodné, čisté sklenice a přidáme k němu větvičky bylinek a několik kousků brusinek.
    Plnění sýru do sklenice
  2. Přidáme druhý sýr a případně další bylinky a brusinky. Sýry zalijeme olejem a sklenici buď alespoň na týden uložíme do lednice, nebo ji necháme cca tři dny při pokojové teplotě a pak ji vložíme do lednice. Rozležení sýrů bude hodně záležet na tom, jak zralý sýr byl v okamžiku nakládání.
    Naložený Sedlčanský s hruškovým chutney a brusinkami
  3. Naložené sýry podáváme nejlépe s bagetou nebo bílým chlebem a zbylým hruškovým chutney.
    Nakládaný Sedlčanský s hruškovým chutney
Poznámky k receptu

Tipy na závěr

  • Sklenice by měla mít dostatečnou velikost, aby po vložení sýrů a jejich zalití olejem zbyl ještě na výšku cca centimetr volného místa.
  • Nejvhodnější jsou sklenice s klipem a gumovým těsněním, které dobře zamezí přístupu vzduchu a případnému zkažení obsahu.
  • Samozřejmostí je také sklenice čistá a suchá.
Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe

Related Posts

Kachní prsa s granátovo-vinnou omáčkou a smetanovými bramborami (a Dvě Deci)

Kachní prsa s granátovo-vinnou omáčkou a smetanovými bramborami (a Dvě Deci)

Když jsem před nějakou dobou obdržela e-mail, zda bych nechtěla vyzkoušet novou službu, týkající se vína, neváhala jsem. Dvě Deci mě oslovily svým nadšením a já věděla, že tomu nelze odolat. Víno mám moc ráda, a i když spíš preferuji bílé, tak z červeného zase moc ráda vařím (a potom […]

The Daring Cooks‘ March 2013 Challenge – Let’s Get Cheesy! (And Paneer Tikka Masala with Naan)

The Daring Cooks‘ March 2013 Challenge – Let’s Get Cheesy! (And Paneer Tikka Masala with Naan)

S březnovou výzvou Odvážných kuchařů jsme se dostali k výrobě sýrů. Protože jsem chtěla zkusit něco jednoduchého, pustila jsem se do výroby indického sýra za pomoci citronové šťávy a pak ho využila do omáčky a po vzoru minulé výzvy k němu upekla placky.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít