Nakládaný Sedlčanský s hruškovým chutney a brusinkami

Nakládaný Sedlčanský s hruškovým chutney

Nakládané sýry jsou taková klasická hospodská lahůdka k pivu. Někdy ale rozhodně není nad to si je udělat doma. Většina z nás zná sýry nakládané s cibulí a různými papričkami, ale variant, jak sýr naložit, je prostě nespočet. Já jsem se tentokrát pustila do nakládání Sedlčanských hermelínů a vybrala jsem k nim hruškové chutney, které k nim podle mě báječně ladí.

Nakládaný Sedlčanský hermelín s hruškovým chutney
Vytisknout
Porce Doba přípravy
2 hermelíny 1 hodina
Porce Doba přípravy
2 hermelíny 1 hodina
Nakládaný Sedlčanský hermelín s hruškovým chutney
Vytisknout
Porce Doba přípravy
2 hermelíny 1 hodina
Porce Doba přípravy
2 hermelíny 1 hodina
Suroviny
Hermelíny
Pokyny
Chutney
  1. V kastrůlku rozehřejeme máslo a dáme na něj restovat na kostičky nakrájenou cibuli.
    Restování cibule
  2. Jakmile začne cibule měknout, přidáme k ní lžíci třtinového cukru a necháme ho rozpustit.
    Přidání cukru
  3. K cibuli a cukru přisypeme na kostičky nakrájenou hrušku a dobře promícháme.
    Přidání hrušek
  4. Přidáme nasekané bylinky (tymián a rozmarýn) a lžíci až dvě červeného balsamica.
    Balzamikový ocet a bylinky
  5. Nakonec přidáme lehce nasekané brusinky. Hrušky podusíme do měkka a necháme odpařit tekutinu. Ochutnáme a dle potřeby přidáme sůl a pepř. Chutney necháme zchladnout.
    Přidání brusinek
Plnění sýrů
  1. Sýry podélně rozkrojíme a opatrně vydlabeme.
    Příprava sýrů
  2. Vydlabanou část jednoho sýra dobře rozmícháme se lžící až dvěma hruškového chutney.
    Příprava náplně
  3. Touto směsí naplníme obě poloviny sýra a spojíme je k sobě. Případné zbylé chutney uschováme do uzavírací sklenice do lednice.
    Naplněný sýr
Nakládání
  1. Sýr vložíme do vhodné, čisté sklenice a přidáme k němu větvičky bylinek a několik kousků brusinek.
    Plnění sýru do sklenice
  2. Přidáme druhý sýr a případně další bylinky a brusinky. Sýry zalijeme olejem a sklenici buď alespoň na týden uložíme do lednice, nebo ji necháme cca tři dny při pokojové teplotě a pak ji vložíme do lednice. Rozležení sýrů bude hodně záležet na tom, jak zralý sýr byl v okamžiku nakládání.
    Naložený Sedlčanský s hruškovým chutney a brusinkami
  3. Naložené sýry podáváme nejlépe s bagetou nebo bílým chlebem a zbylým hruškovým chutney.
    Nakládaný Sedlčanský s hruškovým chutney
Poznámky k receptu

Tipy na závěr

  • Sklenice by měla mít dostatečnou velikost, aby po vložení sýrů a jejich zalití olejem zbyl ještě na výšku cca centimetr volného místa.
  • Nejvhodnější jsou sklenice s klipem a gumovým těsněním, které dobře zamezí přístupu vzduchu a případnému zkažení obsahu.
  • Samozřejmostí je také sklenice čistá a suchá.
Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít