Vánoční ježci

by Meg
0 komentář

Při poflakování se na internetu člověk narazí na spousty zajímavých receptů a nápadů. Zatím posledním, který mi padl do oka, jsou Vánoční ježci (viz http://recepty.vareni.cz/vanocni-jezci/). Takže tady je na ně recept:

Suroviny:

  • 350 g hladké mouky
  • 200 g tuku (Omega, Iva)
  • 100 g másla
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • čokoláda na vaření (50-100 g) na potření
  • kokos na obalení
  • ořechy na zabalení do těsta (lze vynechat)

Postup:

Z mouky, tuku (pro snadnější zapracování doporučuji nastrouhat), másla, cukru a vejce zpracujeme křehké těsto. Můžeme si ho nechat chvíli odležet v lednici, trochu to usnadní práci.

Z těsta si vždy odebereme kousek, do kterého zabalíme kousek ořechu. Vytvarujeme přibližný tvar ježečka, musíme ale počítat s tím, že se těsto na plechu trochu “rozplizne” – a to obzvlášť, pokud tvarujeme už dost dlouho a tuk se v těste až moc ohřívá. Každopádně po několika prvních pokusech se už dařilo, viz obrázek.

Ježky pečeme při 150-175°C asi 15 min, dokud nezrůžoví, záleží na troubě.

Vychladlé ježky potíráme rozpuštěnou čokoládou a obalujeme v kokosu. Zbytkem čokolády pak namalujeme očka a čumáček.

Mohlo by se vám líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít