Kuličky ze Salka

Kuličky ze Salka

Velmi chutné a kaloricky bohaté cukroví :D.

Suroviny:

  • 250 g 100% tuku (např. Omega)
  • 1 konzerva Salka (400 g)
  • 2 čokoládové pudinky

Postup:

Tuk rozpustíme v kastrůlku a zamícháme do něj Salko a oba pudinky. Ještě na sporáku promícháme a pak necháme zchladnout.

Nakonec dáme hmotu zatuhnout do lednice. Až ztuhne, tvarujeme rychle kuličky, které obalujeme v kokosu a dáváme do papírových košíčků.

11 comments on “Kuličky ze Salka

  • Catalina , Direct link to comment

    Takovéto nepečené cukroví patří mezi to nejlepší :) Dělávám podobné, akorát jsou bílé :) Kakaové jsem ještě nezkoušela. Dalo by se tam místo toho 100% tuku použít máslo?

    • Meg , Direct link to comment

      Jo, určitě jsem pro máslo, ty v bílé variantě jsem dělala letos taky, akorát koukám, že jsem na ně nějak pozapomněla :D Do nich jsem právě to máslo dávala :)

  • toffo , Direct link to comment

    Na poslední chvíli jsem je v pátek před Štědrým dnem spáchala – jsou opravdu k sežrání, je to mor :-D. Jen mi nedržely tvar kouliček – použila jsem máslo a možná jsem měla delší dobu provařit po přidání salka a pudinků. V papírovém košíčku vyrovnaly hladinu.

    • Meg , Direct link to comment

      Tohle chce delat na posledni chvili, jinak se Vanoc nedockaji :D Asi by to chtelo vic provarit, nebo nevim, maslo asi totiz nezatuhne tolik jako ten tuk… Ale hlavne ze chutnalo :)

  • Elen , Direct link to comment

    Ahojky, neodolám a jdu vyzkoušet, místo omegy tam zkusím nacpat 100% rostlinný tuk z palmového a kokosového oleje (omegu totiž nemusím).
    P.S. Meg, máš to tady kouzelné.

  • Iva , Direct link to comment

    Meg, rekni mi figl na to, aby se mi pudinky v tom maslo-salkovem bazenu rozmichaly. Zustaly mi v tom hrudecky nerozmichaneho pudinku :((

    • Meg , Direct link to comment

      Jej, tak to mě mrzí, mně se to vždy dobře míchalo… Leda to zkusit vzít šlehačem nebo ponorným mixérem…

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít