Tvarohové pomazánky

by Meg
12 komentářů

Když se mi nechce vařit a přesto si chceme něco dobrého udělat k večeři, většinou to dovede krásně vyřešit nějaká pomazánka. U nás se v poslední době nejčastěji ujíždí na dvou tvarohových – a to tuňákové a paprikové, “budapešťské”. Tvaroh většinou míváme v lednici a konzervu tuňáka nebo sklenku nakládaných paprik doma taktéž.

Takže pokud by někdo chtěl obměnit svůj běžný rejstřík pomazánek a nebo třeba na tyhle už jen tak trochu pozapomněl, tak tu jsou:

Tuňáková tvarohová pomazánka:

  • 250 g tvarohu
  • konzerva tuňáka (nebo uzená makrela)
  • 2 jarní cibulky
  • lžíce majonézy
  • lžíce olivového oleje
  • 1/2 – 1 lžíce šťávy z citronu
  •  sůl, pepř, případně muškátový oříšek a pár kapek Worcesteru

Příprava je jednoduchá – do misky vyklopíme tvaroh, přidáme nadrobno pokrájené jarní cibulky, majonézu (nemusí být), olivový olej a citronovou šťávu. No a samozřejmě tuňáka – pokud ale máte tu možnost a chvíli času, doporučuji si místo něj někdy pohrát s uzenou makrelou a pečlivě ji obrat na dvakrát od kostí (pomazánka mi pak chutná víc než tuňáka). Taky trochu soli a pepře.

Všechno spolu zamícháme a podle chuti přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, nebo i pár kapek Worcesteru. Anebo se taky může přistrouhnout trochu muškátového oříšku. Pokud by se zdál tvaroh dost kyselý, můžeme vynechat citronovou šťávu nebo přidat špetku cukru.

Budapešťská tvarohová pomazánka

  • 250 g tvarohu
  • 1/2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 jarní cibulka
  • 1/2 sklenky nakládané červené papriky
  • sůl, pepř

Cibulku a papriku pokrájíme na drobno a smícháme s tvarohem a mletou paprikou. Dochutíme solí a pepřem. Stejně jako v případě tuňákové pomazánky by se dala přidat majonéza, pár kapek Worcesteru anebo třeba místo tvarohu použít Lučina.

Pomazánky si pak vychutnáme s oblíbeným pečivem a nebo si je necháme na svačinu, na druhý den chutnají ještě lépe :)

12 komentářů
0

Mohlo by se vám líbit

12 komentářů

Hana 30. 01. 2012 - 20.59

Moc děkuji za inspiraci, tvarohové pomazánky mám moc ráda a tak s radostí vyzkouším ty Vaše :)

Reply
Meg 05. 02. 2012 - 21.12

Diky, snad budou chutnat :)

Reply
happy.lenulka 30. 01. 2012 - 21.32

mňaaam :-) to musím vyzkoušet… :-) díky za inspiraci

Reply
Meg 05. 02. 2012 - 21.12

Ja dekuji za komentar :) Snad budou chutnat :)

Reply
Pavla 31. 01. 2012 - 9.04

Ty pomazánky přišly akorát včas! Nedávno jsme měli sardinkovou a vajíčkovou a jelikož je manžel dost pomazánkový tak mně docházely nápady. Budapešťskou má asi nejradši a kupuje si ji docela často. Určitě tu tvoji vyzkouším a uvidím, jestli dostanu pochvalu :-). Díky za recepty!

Reply
Meg 05. 02. 2012 - 21.13

Bezva, snad chutnalo :) My taky pomazanky celkem muzeme, minule jsem delala i hermelinovou :))

Reply
Pavla 04. 02. 2012 - 10.39

U mě na blogu tě něco čeká!

Reply
Meg 05. 02. 2012 - 21.16

Dekuji moc :))

Reply
Veronika 11. 02. 2012 - 20.56

Všechno na těch fotkách vypadá tak lákavě! Ráda zkusím tu s makrelou, myslím, že zítřejší nákup je jasný. Děkuju za inspiraci!

Reply
Meg 15. 02. 2012 - 18.23

Díky, snad se tedy povede :)

Reply
Veronika 15. 02. 2012 - 21.53

Nápad pomazánky je to skvělý, ale něco se mi na té makrele úplně nelíbilo. Příště z ní budu muset obrat jen to světlé maso, protože když jsem ji obrala celou, byla celková pomazánka trošku nahořklá a nespravil to ani citron. Byla dobrá, ale tohle jí trošičku kazilo. Příště se mi povede ještě lépe. Budu Vaše recepty sledovat.

Reply
Meg 22. 02. 2012 - 15.31

Tak to by me asi nenapadlo, ja jsem mela minule makrelu vybornou uplne celou, pri obirani jsem musela odolavat nutkani ji snist jen tak :)) Diky za komentar :)

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít