Aperitivo Moment – Aperol Spritz a variace mini burgerů

Mini burgery a Aperol Spritz

Když jsem se v souvislosti s Aperol Spritz Food Blogem roku dozvěděla o soutěži na téma Aperitivo Moment, nemusela jsem dlouho přemýšlet. Pořádali jsme doma menší burger párty a mě už strašně dlouho strašily v hlavě mini burgery. To tak jdete do restaurace, kde stojí na lístku variace mini burgerů a dostanete tři stejné malé burgery – stejná náplň, úplně stejné provedení. No nenaštvalo by vás to? Mě totiž ano… Chci toho vždycky ochutnat co nejvíc a tak mi tři provedení toho samého nestačily… řekla jsem si, že je musím udělat doma.

Využili jsme osvědčený recept od Maškrtnice na hamburgerové housky – ostatně ho tu mám i v mini sérii na téma Dokonalý burger.

Jen jsem je udělala malé. A to na jedno sousto. Z jedné čtvrtiny dávky na těsto jsem jich udělala 24.

Stejně jako na velké housky jsem vytvarovala kuličky na plech.

Budoucí mini housky

A splácla je rukou.

Budoucí mini housky

Potom jsem je nechala nakynout, potřela mlékem a posypala sezamem.

Budoucí mini housky

Upekla a nechala vystydnout.

Mini hamburgerové housky

Maso na hamburgery jsme připravili stejně jako na jejich velkou variantu. Jen jsme ho nesmažili, ale upekli v troubě.

Maso na hamburgery

Vytvarovali jsem malé placičky velikostně k houskám a lehce je potřeli olejem, ogrilovali v troubě.

Grilované placky na hamburgery

Slaninu jsme taky připravili v troubě:

Slanina

Zatíženou druhým plechem, aby byla co nejvíc rovná a pěkně se vypekla.

SlaninaA pak už jsme sestavovali. Připravila jsem si tři základní varianty…

Mini hamburger s bazalkovým pestem, mozarellou a sušeným rajčetem.
Mini hamburger s bazalkovým pestem, mozarellou a sušeným rajčetem.
Mini hamburger s pestem z medvědího česneku, pečenou řepou a feta sýrem.
Mini hamburger s pestem z medvědího česneku, pečenou řepou a feta sýrem.
Classic mini cheeseburger se slaninou
Classic mini cheeseburger se slaninou.

Mini burgery a Aperol Spritz

A namíchali jsme drink – stejně jako tady, jen ani ten pomeranč jsem dovnitř nestihla dát…

Mini burgery a Aperol Spritz

 A Aperol Spritz nám velmi brzy došel.

Mini burgery

Čest mu pak udržela jen klasika v podobě bílého Cinzana.
Mini burgery a Cinzano

Jaký burger by vyhovoval vám? Bazalkové pesto a sušená rajčata?

Mini hamburger s bazalkovým pestem, mozarellou a sušeným rajčetem.

Nebo snad červená řepa a medvědí česnek?

Mini hamburger s pestem z medvědího česneku, pečenou řepou a feta sýrem.

Nebo jste jen na klasiku se sýrem?

Classic mini cheeseburger se slaninou

Vtip je v tom, že tady to bylo jedno. Mohli jsme ochutnat od každého a každý si tak přišel na své. Dokonce jsme si mohli sestavit přímo u stolu ze surovin vlastní.

A pak už ho pořádně zmáčknout a sníst…. ;)

Mini burgery

Netrvalo dlouho a došly i mini hamburgery. A nám pak nezbylo nic jiného, než se pustit do hlavního chodu :)

Cheeseburger s cibulovou marmeládou, slaninou a hranolkamiKrásné chvíle s přáteli nejen u jídla a krásný večer  vám přeje

Meg :)

07 comments on “Aperitivo Moment – Aperol Spritz a variace mini burgerů

  • Madla , Direct link to comment

    Tak to je úžasný! Až se mi podaří vychytat bezlepkový recept na bulky, jdu do toho! A asi nevím, do kterého bych se pustila dřív, všechny tři vypadaly úžasně (ale ten se sušenými rajčaty, hmmmm…). A vypadají navíc superroztomile, asi je vyzkouším v lepkové variantě na oslavu synových narozenin). Díky za nápad, Markét!

  • Kateřina , Direct link to comment

    Téda to je super nápad! A ty superkombinace! už si jen vymyslet příležitost porč je vyzkoušet :-), že by ke svátku matek :-):-):-) díky za inspiraci

    • Meg , Direct link to comment

      No, ony popravdě byly ještě trochu vlažné, nějak mizely před očima a do chladu jsme je ani nedávali :)

      • James , Direct link to comment

        Aha :) já právě přemýšlím jak to udělat. Chtěl jsem je udělat na svoji oslavu narozenin ale nevím jak to uďelat aby nevychladly nebo zda by vadilo kdyby byly studene.

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít