Kuře na jablkách s cibulí a medem

Kuřecí na jablkách s cibulí a medem

Jednoduchý recept na vynikající jídlo, které lze ještě snadno vylepšit použitím kachních prsou. Recept považujte za lehkou inspiraci, poměr jablek, cibule a medu si upravte dle vlastní chuti. Nasládlá a lehce skořicová chuť kuřeti i kachně velmi sluší.

Suroviny:

  • 4 kuřecí kousky – prsa nebo vykoštěná stehna, nejlépe s kůží
  • 2 jablka
  • 2 cibule
  • 300 ml vývaru (nejlépe kuřecího)
  • 2 lžíce medu
  • sůl, skořice
  • máslo

Postup:

Troubu předehřejeme na 200°C. Na pánvi si rozpustíme máslo. Kousky kuřete osolíme a opečeme z obou stran. I s vypečenou šťávou je dáme do pekáčku, do kterého jsme dali na kolečka nakrájenou cibuli a oloupaná a nakrájená jablka.

Posypeme lehce skořicí a zalijeme vývarem s medem. Pokud pečeme kousky masa s kůží, do pekáčku je nejdříve dáme kůží dolů a pečeme asi 20 minut, poté je otočíme a dalších dvacet minut dopečeme, až je maso měkké a kůže krásně křupavá.

Maso podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem i s kousky jablek a cibule, přelité vypečenou šťávou.

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít