Domácí holandské řízky s jednoduchým bramborovým salátem

by Meg
1 komentář

I když toho moc v poslední době nestíháme a vévodí u nás co nejrychlejší jídla, dostali jsme nedávno chuť na holandské řízky. Mleté řízky se sýrem, extra šťavnaté, obalované v trojobalu a podávané s bramborovým salátem. Takové, jaké dělává náš děda. A tak jsem dědečka honem urgovala na whatsappu (jo, ke svým 80. narozeninám dostal smartphone a píšeme si a posíláme fotky!), aby mi pomohl s receptem. Děda samozřejmě nezklamal, a tak vám můžu přiblížit právě ty jeho holandské řízky, které od malička miluju.

Domácí holandské řízky s jednoduchým bramborovým salátem
Vytisknout
Porce Doba přípravy
4-6 osob 2 hodiny
Doba nečinnosti
1 hodina
Porce Doba přípravy
4-6 osob 2 hodiny
Doba nečinnosti
1 hodina
Domácí holandské řízky s jednoduchým bramborovým salátem
Vytisknout
Porce Doba přípravy
4-6 osob 2 hodiny
Doba nečinnosti
1 hodina
Porce Doba přípravy
4-6 osob 2 hodiny
Doba nečinnosti
1 hodina
Suroviny
Na řízky
Na obalení
Na salát
Na smažení
Pokyny
Jednoduchý bramborový salát
  1. Brambory dobře omyjeme kartáčkem a uvaříme je ve slupce do měkka.
  2. Uvařené brambory slijeme a necháme je maličko zchladnout. Co nejdříve je pak oloupeme a nakrájíme na kostičky, buď pomocí nože nebo kráječe na brambory. Dáme je do velké mísy, ve které budeme míchat salát.
  3. Brambory lehce osolíme a zalijeme lákem z okurek.
  4. Dobře spolu promícháme, ještě teplé brambory do sebe natáhnou lák a budou lépe ochucené.
  5. Přidáme k nim hořčici, majonézu a nakrájenou cibuli a okurky. Opepříme, ochutnáme a případně ještě dosolíme a dopepříme dle chuti. Necháme odležet.
Holandské řízky
  1. Bůček (bez kosti a kůže) nakrájíme na kostky.
  2. Umeleme ho na masovém mlýnku.
  3. Do mísy k němu přidáme mléko, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Směs dobře promícháme, a pokud chceme, osolení zkontrolujeme - kuličku z tého hmoty dáme do mikrovlnky, aby se během pár vteřin uvařila. Pokud je potřeba, dosolíme.
  4. Masovou směs dáme do uzavíratelné misky nebo mísu přetáhneme fólií a dáme ji alespoň na dvě hodiny odležet do lednice.
  5. Z odleželé směsi děláme placičky, které obalíme v klasickém trojobalu. Nejprve v hladké mouce.
  6. Poté ve vajíčku.
  7. A nakonec ve strouhance.
  8. Obalené holandské řízky smažíme v rozpálenem oleji nebo na sádle (nebo jejich kombinaci), dozlatova.
  9. Usmažené řizky necháme odkapat na papírových utěrkách. Jejich propečení můžeme zkontrolovat rozkrojením.
  10. Podáváme je s bramborovým salátem, bramborami, nebo třeba i chlebem.
Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe

Mohlo by se vám líbit

1 komentář

Sofina 02. 07. 2018 - 23.44

Dobrý den, děkuji moc za úžasný recept s fotkama. Řízky neměly chybu. Salát znám také, ale v tuto dobu děláme doma často variantu s ředkvičkami https://www.pomodo.cz/recepty/bramborovy-salat-s-redkvickami která se k řízkům také hodí, ale dá se i samotný. Sofi

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc