Kokosové suky

by Meg

Tradiční pouťová cukrovinka, která vám možná díky domácí přípravě bude chutnat daleko víc.

Suroviny:

  • 2,5 dcl Salka
  • 200 g mletého kokosu
  • 80 g sušeného mléka
  • kokos na obalení
  • kakao a červená/růžová potravinářská barva na obarvení

Postup:

V míse promícháme sušené mléko s kokosem a přilijeme k nim Salko. Vše propracujeme na vláčnou hmotu, kterou rozdělíme na tři části.

Jednu necháme bílou, další obarvíme jednou až dvěma lžícemi kakaa a třetí pár kapkami růžové/červené potravinářské barvy. Každou část vyválíme do jednoho nebo více válečků a stočíme s ostatními barvami. Přitiskneme je k sobě a celý váleček obalíme v kokosu.

Necháme v chladu zatuhnout a poté nakrájíme na jednotlivé kousky, které můžeme zabalit do celofánu nebo potravinářské folie.

You may also like

9 comments

Catalina 23. 01. 2011 - 15.23

Božínku, tohle úplně miluju a vůbec by mě nenapadlo vyrobit si domácí! Vypadá to nádherně, mám úplně chuť se zakousnout! Recept si ukládám a určitě vyzkouším :)

Reply
toffo 02. 05. 2011 - 14.39

Díky za recept, muž je miluje. To bude překvapení!

Reply
Meg 14. 05. 2011 - 21.48

Není zač, u nás byla nejvíc nadšená sestra, ta by tohle mohla pořád :))

Reply
Catalina 18. 08. 2011 - 10.21

Tak po dlouhé době jsem se k nim konečně dostala a jsem moc ráda, že jsem je udělala! Všem moc chutnaly a během hodinky bylo všechno pryč :D Akorát toho salka jsem dávala od oka, protože jsem neměla jak odměřit 250ml. Nevíš zhruba, kolik to je v gramech? Každopádně moc děkuju za recept! Zítra musím jít koupit sušené mléko, protože je doma chtějí znovu :D

Reply
Meg 18. 08. 2011 - 11.49

Bezva :D Opravdu netuším, budeš to asi muset zkusit odvážit sama :))

Reply
Jadd 13. 12. 2012 - 19.49

Ahoj, ten kokos na tu hmotu musí být mletý? Nemůže být strouhaný? Díky, moc se mi ty suky líbí!

Reply
Meg 16. 12. 2012 - 19.25

Urcite i strouhany :)) diky :)

Reply
Davanity 12. 12. 2015 - 14.25

Hned jsem musela ozkouset a je to vazne moc dobre uz chladime v lednicce i kdyz kdo vi jestli to tam do vanoc vydrzi :D

Reply
Meg 02. 02. 2016 - 19.54

Jsem ráda, že chutnaly :-)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc