Pomazánka z Moravanky

by Meg
2 komentáře

Pokud jste ještě nevyzkoušeli pomazánku z Moravanky, tak neváhejte – je rychlá, jednoduchá, a velmi dobrá. Základní surovinou je sklenička nakládané zeleniny Moravanka, salám a pomazánkové máslo.

Suroviny:

  • 30 – 50 dkg salámu (točený, šunkový, ale třeba i trochu trvanlivého)
  • 1 sklenička Moravanky
  • 1 pomazánkové máslo
  • 2 lžíce majonézy
  • sůl, pepř

Postup:

Připravíme si suroviny – dost často se u nás tato pomazánka dělá ve stylu co dům dá – použitý salám (nebo zbytky pečeného/vařeného masa) nemusí být jen jednoho druhu, nakombinuje se prostě co je po ruce, a co chutná. Moravanku slijeme, pokud chceme pomazánku pikantnější, feferonku ponecháme se zeleninou, v opačném případě ji vyhodíme.

Salám a zeleninu pomeleme na masovém strojku, nebo rozsekáme v nástavci na ponorný mixér – jde to velmi rychle a snadno, jen po částech…

Do nasekané směsi přidáme pomazánkové máslo, majonézu, a dochutíme podle chuti. Kdo chce, může do směsi také přidat jedno nebo dvě nasekaná vejce uvařená na tvrdo.

Pomazánku namažeme na veku/bagetu/jednohubky a ozdobíme dle chuti a fantazie.

Mohlo by se vám líbit

2 komentáře

Lenka 28. 03. 2012 - 13.34

Tuto pomazánku děláme taky. Když ji mamka dělala poprvé, tak jsem ohrnovala nos, jak jsem ji viděla, nevypadá pravda moc vábně. Ale pak jsem ji ochutnala a nemohla se zastavit. Je opravdu vynikající, doporučuju všem. I těm, kdo nemají rádi Moravanku (jako já :)

Reply
Meg 30. 03. 2012 - 20.38

Je mi to jasne, na pohled nic moc, ale pak clovek ochutna a pokracuje se lzickou jen tak dal :))

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc