Pokud jste ještě nevyzkoušeli pomazánku z Moravanky, tak neváhejte – je rychlá, jednoduchá, a velmi dobrá. Základní surovinou je sklenička nakládané zeleniny Moravanka, salám a pomazánkové máslo.
Suroviny:
- 30 – 50 dkg salámu (točený, šunkový, ale třeba i trochu trvanlivého)
- 1 sklenička Moravanky
- 1 pomazánkové máslo
- 2 lžíce majonézy
- sůl, pepř
Postup:
Připravíme si suroviny – dost často se u nás tato pomazánka dělá ve stylu co dům dá – použitý salám (nebo zbytky pečeného/vařeného masa) nemusí být jen jednoho druhu, nakombinuje se prostě co je po ruce, a co chutná. Moravanku slijeme, pokud chceme pomazánku pikantnější, feferonku ponecháme se zeleninou, v opačném případě ji vyhodíme.
Salám a zeleninu pomeleme na masovém strojku, nebo rozsekáme v nástavci na ponorný mixér – jde to velmi rychle a snadno, jen po částech…
Do nasekané směsi přidáme pomazánkové máslo, majonézu, a dochutíme podle chuti. Kdo chce, může do směsi také přidat jedno nebo dvě nasekaná vejce uvařená na tvrdo.
Pomazánku namažeme na veku/bagetu/jednohubky a ozdobíme dle chuti a fantazie.
2 comments
Tuto pomazánku děláme taky. Když ji mamka dělala poprvé, tak jsem ohrnovala nos, jak jsem ji viděla, nevypadá pravda moc vábně. Ale pak jsem ji ochutnala a nemohla se zastavit. Je opravdu vynikající, doporučuju všem. I těm, kdo nemají rádi Moravanku (jako já :)
Je mi to jasne, na pohled nic moc, ale pak clovek ochutna a pokracuje se lzickou jen tak dal :))