Bedly na másle

by Meg
16 komentářů

To si tak sedíte v práci a najednou zvoní telefon. Volá dědeček a říká nadšeným hlasem, že mi konečně našel bedly. To nadšení hned přešlo na mě a já nemohla z hlavy pustit nadcházející večeři. Věděla jsem ihned, že budou na másle, jen vynechám klasickou variantu s kmínem. Ten prostě nemám ráda odmala, i když občas snesu použití mletého, nesnáším kousnutí do zrníček.

Klobouky bedelKloboučky bedel jsem osmažila dozlatova na másle a osušila na papírové utěrce.

Smažení bedelPak jsem kousek másla rozehřála a smíchala ho s nasekanou petrželí a pažitkou, potřela jím osmažené bedly a osolila je.

Marinování bedel s máslem a bylinkamiUkrojila jsem plátky čerstvého chleba a dala si na něj bedly. A užívala si úžasnou, roky nezažitou chuť.

Bedly na másle s petrželí a pažitkouDěda mi řekl, že bedly na másle patřily k milovaným jídlům mojí babičky. Takže hádám, že tohle mám po ní. Nedokážu vyjádřit, jak moc mi tohle jednoduché, rychlé jídlo chutnalo a nedokážu ani říct, co přesně mě na něm tolik uchvacuje. Roky potlačovaná chuť a vzpomínky na babičku ve mně vyvolaly explozi nadšení a emocí vůbec. Vyprávěla jsem o nich všem na potkání a děda se jen usmíval.

Bedly na másle s petrželí a pažitkouMám toho nejlepšího dědečka na světě!

Co vy, daří se vám nacházet houby dle vašeho přání a co z nich máte nejraději?

16 komentářů
0

Mohlo by se vám líbit

16 komentářů

Nikol 18. 09. 2013 - 13.22

Bedly…ty miluji…!

Reply
Meg 19. 09. 2013 - 7.34

Je fajn, že v tom nejsem sama :)

Reply
Eva 18. 09. 2013 - 14.34

Houby obecně mám moc ráda, u nás se sbírají hlavně suchohříbky pod maso a na sušení, babky na smaženici a taky bedly, které děláme také takhle jednoduše na másle – s trochou kmínu a s čerstvým chlebem jsou tvynikající! Škoda jen, že je houbová sezona tak kraťounká…

Reply
Meg 19. 09. 2013 - 9.03

Nás děda houby hlavně zavařuje, taková jeho houbová, smetanová polévka v zimě je něco úžasnýho :)

Reply
Madla 18. 09. 2013 - 19.04

Nádherný houbový emotivní příběh, hned mám chuť zaběhnout (i za tmy) do lesa a nevracet se dřív, než najdu náruč bedel. A takhle na másle, s pažitkou a petrželí, musely být opravdu luxusní! Závidím tak skvělého dědečka!

Reply
Meg 19. 09. 2013 - 9.04

Byly, moc :) Tak na příští procházce přeji hodně štěstí! :)

Reply
Kaya 18. 09. 2013 - 19.13

Ježiš, to snad nemyslíš vážně… Tohle jídlo miluju úplně nejvíc, je to pro ně esence podzimu na talíři. My to akorát děláme z masáků, bedly tak nějak nenacházím. O víkendu jdu na houby konečně vlastní osobou, tak snad něco najdu a odejdu do nebe, až si tohle připravím :D

Reply
Meg 19. 09. 2013 - 9.06

Jůůů, tak doufám, že toho najdeš hodně :) A do nebe jen chuťově! :D

Reply
Aja 19. 09. 2013 - 6.35

Och, ach, bedly! :) Také tohle jídlo miluju, ale už jsem ho hrozně dlouho neměla, protože já na houby (zatím) nechodím a momentálně bydlím daleko od babičky, která ano. Tady i ten kmín snesu :).

Reply
Meg 19. 09. 2013 - 9.07

Já právě taky na houby zatím nechodím, ale budu muset někdy přesvědčit dědečka k víkendové procházce, abych věděla kudy kam :) Chodila jsem jako malá, a už si to samozřejmě vůbec nepamatuju…

Reply
Jana 19. 09. 2013 - 7.22

Tak ještě prosím dodat bedly a jdu na to :)

Reply
Meg 19. 09. 2013 - 9.07

Běž se pěkně projít! :D

Reply
Lucka changelucylife.blogspot.cz 23. 09. 2013 - 10.50

Tak tohle je přesně ta dokonalost, kterou jsem naučila jíst moje rodiče, oni našli vždycky třeba 30 velkých bedel a všechny rozdali! Když jsem je poprvé donutila ochutnat tyhle na máslíčku dělané, už je sbíráme také! Nádhera a skvělý recept! ;-)

Reply
Meg 03. 10. 2013 - 9.05

Uá, rozdat bedly? To je nehoráznost! :D Díky :))

Reply
Jitka 01. 07. 2014 - 15.28

Konečně jsem potkala někoho, kdo má na celý kmín stejný názor :D

Každopádně lásku k houbám s Vámi sdílím a evidentně i lásku k jídlu. Kloubouk dolu před Vašimi recepty…je to naprostá nádhera (díky které mám chvílema pocit, že neumím uvařit ani vodu na čaj :D )

Takže díky za inspiraci…

Reply
Meg 10. 07. 2014 - 13.41

Jééé je nás víc! :) Děkuju Vám, je to moc milé :)

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc