Kuličky ze Salka

by Meg

Velmi chutné a kaloricky bohaté cukroví :D.

Suroviny:

  • 250 g 100% tuku (např. Omega)
  • 1 konzerva Salka (400 g)
  • 2 čokoládové pudinky

Postup:

Tuk rozpustíme v kastrůlku a zamícháme do něj Salko a oba pudinky. Ještě na sporáku promícháme a pak necháme zchladnout.

Nakonec dáme hmotu zatuhnout do lednice. Až ztuhne, tvarujeme rychle kuličky, které obalujeme v kokosu a dáváme do papírových košíčků.

You may also like

11 comments

HaF 27. 12. 2010 - 10.54

Přeji mnoho nových inspirativních receptů v roce 2011!

Reply
Catalina 23. 01. 2011 - 15.20

Takovéto nepečené cukroví patří mezi to nejlepší :) Dělávám podobné, akorát jsou bílé :) Kakaové jsem ještě nezkoušela. Dalo by se tam místo toho 100% tuku použít máslo?

Reply
Meg 23. 01. 2011 - 23.39

Jo, určitě jsem pro máslo, ty v bílé variantě jsem dělala letos taky, akorát koukám, že jsem na ně nějak pozapomněla :D Do nich jsem právě to máslo dávala :)

Reply
toffo 22. 01. 2012 - 22.21

Na poslední chvíli jsem je v pátek před Štědrým dnem spáchala – jsou opravdu k sežrání, je to mor :-D. Jen mi nedržely tvar kouliček – použila jsem máslo a možná jsem měla delší dobu provařit po přidání salka a pudinků. V papírovém košíčku vyrovnaly hladinu.

Reply
Meg 23. 01. 2012 - 18.58

Tohle chce delat na posledni chvili, jinak se Vanoc nedockaji :D Asi by to chtelo vic provarit, nebo nevim, maslo asi totiz nezatuhne tolik jako ten tuk… Ale hlavne ze chutnalo :)

Reply
Elen 09. 12. 2012 - 17.16

Ahojky, neodolám a jdu vyzkoušet, místo omegy tam zkusím nacpat 100% rostlinný tuk z palmového a kokosového oleje (omegu totiž nemusím).
P.S. Meg, máš to tady kouzelné.

Reply
Meg 11. 12. 2012 - 19.32

Super, povedlo se? :) A moc dekuju :)

Reply
Elen 30. 12. 2012 - 2.20

dílo se zdařilo, až se po něm jen zaprášilo :o)
já děkuju ;o)

Reply
Meg 30. 12. 2012 - 21.16

Moc děkuju :)) U nás se po nich taky vždy jen zapráší :)

Reply
Iva 17. 12. 2015 - 11.50

Meg, rekni mi figl na to, aby se mi pudinky v tom maslo-salkovem bazenu rozmichaly. Zustaly mi v tom hrudecky nerozmichaneho pudinku :((

Reply
Meg 02. 02. 2016 - 19.58

Jej, tak to mě mrzí, mně se to vždy dobře míchalo… Leda to zkusit vzít šlehačem nebo ponorným mixérem…

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc