Nevím jak vy, ale já už jsem poslední dobou chytala z počasí trochu deprese. Kde je to léto, které jsem si chtěla užít? Déšť a pošmourno ho nějak vytlačily a já jsem přitom ještě nebyla dostatečně nabitá sluníčkem. Naštěstí se to v posledních dnech změnilo a já si to užívám plnými doušky. Když mi přišla nabídka vyzkoušet si míchání drinků s Fernetem Stock Citrus, neváhala jsem. Koktejlů jsem si letos moc neužila a hlavně mě obrovsky baví pouštět se do míchání drinků, i když v tom kovaná moc nejsem.
Bylo mi jasné, že musím vyzkoušet nápoje z jejich knížečky, která přišla v balíčku se samotným Citrusem, skleničkami a džbánky. Musela jsem slíbit ségře, že jí něco namíchám, protože byla ze skleniček unešená. A z míchátek. A tak nějak ze všeho :) V obchodě jsem pak prošla kolem manga za dobrou cenu, které hlavně i dobře vypadalo a bylo jasno. Bude Yellow Mango. A aby nebyl osamocený, dostane společnost v podobě letních závitků, které mi tak nějak sedly k tomu opět slunečnému počasí.
Letní závitky
Tyhle závitky dělám vždycky, když mám chuť na něco lehkého. Plním je vším, co mi přijde pod ruku – zeleninou, masem, tofu, …
Suroviny:
- rýžový papír
- vepřové maso (krkovice)
- avokádo
- mango
- mix salátových listů
- sůl, pepř, olivový olej
- sójová omáčka, hoisin apod. na namáčení
Postup:
Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Necháme odpočinout.
Mango i avokádo oloupeme a nakrájíme na proužky. Nakrájíme i maso.
Připravíme si velkou nádobu s teplou vodou. Do ní vždy na chvíli namočíme rýžový papír, aby změknul.
Rozprostřeme ho na čistou utěrku a do válečku na něj doprostřed navršíme všechny součásti náplně.
A zabalíme.
Tímto způsobem spotřebujeme všechny suroviny.
Yellow Mango
Jeden z prvních drinků, které mě v brožurce Fernet Stock Citrus míchaných nápojů zaujaly. Recept uvádím v původním znění, já si udělala radši rovnou pro sebe dávku pro dva do větší sklenice :)
Suroviny na 4 drinky do džbánku:
- 2 dcl Fernet Stock Citrus
- 3 dcl mangového džusu
- 3 dcl sody
- 1/2 manga
- hrst lístků máty (v mém případě meduňka)
Postup:
Džbán (sklenici) naplníme ledem a zalijeme Fernetem Stock Citrus a mangovým džusem. Přidáme nakrájené mango a dobře promícháme.
Dozdobíme mátou nebo meduňkou.
A podáváme k letním závitkům.
Není to ideální kombinace?
2 comments
Oj, dala bych si! Cokoli z manga je moje láska. A budu muset někdy sehnat rýžový papír, protože ty zvátky vypadají vážně perfektně a já jsem asi jediný foodie, který je ještě neochutnal :-)
Tak do nich, jsou super rychlé a vždycky je to jídlo takové lehké… Evokují ve mně prostě léto :)