Vánoční ježci

by Meg

Při poflakování se na internetu člověk narazí na spousty zajímavých receptů a nápadů. Zatím posledním, který mi padl do oka, jsou Vánoční ježci (viz http://recepty.vareni.cz/vanocni-jezci/). Takže tady je na ně recept:

Suroviny:

  • 350 g hladké mouky
  • 200 g tuku (Omega, Iva)
  • 100 g másla
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • čokoláda na vaření (50-100 g) na potření
  • kokos na obalení
  • ořechy na zabalení do těsta (lze vynechat)

Postup:

Z mouky, tuku (pro snadnější zapracování doporučuji nastrouhat), másla, cukru a vejce zpracujeme křehké těsto. Můžeme si ho nechat chvíli odležet v lednici, trochu to usnadní práci.

Z těsta si vždy odebereme kousek, do kterého zabalíme kousek ořechu. Vytvarujeme přibližný tvar ježečka, musíme ale počítat s tím, že se těsto na plechu trochu “rozplizne” – a to obzvlášť, pokud tvarujeme už dost dlouho a tuk se v těste až moc ohřívá. Každopádně po několika prvních pokusech se už dařilo, viz obrázek.

Ježky pečeme při 150-175°C asi 15 min, dokud nezrůžoví, záleží na troubě.

Vychladlé ježky potíráme rozpuštěnou čokoládou a obalujeme v kokosu. Zbytkem čokolády pak namalujeme očka a čumáček.

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc