Tatarák z uzeného hejka

Tatarák z uzeného hejka se sušenými rajčaty

Minulý týden jsem tak vyšla z nákupního centra a tam stánek s uzenými rybami. No co bych sobě i vám namlouvala, některé jejich ceny byly teda parádní a tak jsem se radši ani po dražších rybách nedívala. Ale jedna upoutala mou pozornost – uzený hejk. Protože jím doma ryby sama, poprosila jsem o malý kousek, který měl necelých dvacet deka a začala jsem pomalu plánovat večeři.

Věděla jsem, že mě doma čekají v lednici sušená rajčata a tak jsem se rozhodla pro “tatarák”, kdy jsem maso obrala od kostí, nakrájela na kostičky a trochu ochutila. Spolu se salátem a vajíčkem jsem měla rychlou a lehkou večeři.

Suroviny:

  • uzená ryba dle chuti (ať už hejk, makrela, …) (necelých dvacet deka)
  • sušená rajčata naložená v oleji (asi 4 poloviny) + lžička tohoto oleje
  • půl lžičky hořčice (dijonská)
  • červená cibulka (asi polovina malé)
  • listová petrželka
  • sůl, pepř, citronová šťáva, chilli (nebo chilli pasta)
  • salát
  • vejce

Postup:

Rybu důkladně obereme od kostí a nakrájíme na kostičky.

Obrané maso z uzeného hejka

Přidáme na kostičky nakrájená sušená rajčata, lžičku oleje z nich, drobné kostičky cibulky, trochu nasekané petrželky, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř. Pokud máte rádi jídla pikantnější, můžete přidat i trochu chilli (pasty). Všechno spolu opatrně, ale důkladně promícháme.

Suroviny

Uvaříme vajíčko/a tak, jak je máme rádi, já jsem cílila na ještě tekutý žloutek. Nápomocný mi byl tentokrát Thermomix, podle návodu jsem je vařila v páře 11 minut. Po uvaření jsem je rychle zchladila a opatrně oloupala.

Uvařená vajíčka

Tatarák navršíme na listy salátu.

Tatarák z uzeného hejka

A podáváme s vajíčkem. Pokud chcete, přidejte i plátek oblíbeného pečiva, bez něj by se tohle dalo zařadit snad i do paleo stravy :)

Tatarák z uzeného hejka

04 comments on “Tatarák z uzeného hejka se sušenými rajčaty

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít