Rajčatová polévka s máslovými fazolemi a mozarellou

Rajčatová polévka s máslovými fazolemi a mozarellou

V tomhle počasí je potřeba něco teplého do žaludku, a to i když přijdete domů unavení po sportu. Chce to pak  něco rychlého, jednoduchého a dobrého. V těhle chvílích ráda sázím na polévky, které mohou být hotové za chvilku a přitom zahřejí v žaludku i na duši. 

Pro případy rychlého vaření mám vždycky v záloze plechovky rajčat a luštěnin – na tuhle polévku stačí rajčata a fazole. Vylepší se čerstvou bazalkou a mozarellou.

Suroviny (na dvě porce):

  • 1 cibule
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • plechovka dobrých, krájených rajčat (cca 400g)
  • malá konzerva máslových fazolí (cca 210g)
  • čerstvá bazalka
  • mozarella, mléko
  • sůl, pepř, lžička cukru
  • toastový chléb
  • olivový olej

Postup:

Na olivovém oleji osmahneme drobněji nakrájenou cibuli a česnek.

Na oleji osmažíme cibulku a česnekAž změknou, přidáme rajčata a fazole.

Přidáme fazole a rajčataOsolíme, opepříme a přidáme lžičku cukru (podle kyselosti rajčat). Do polévky také vložíme stonek bazalky.

A přidáme i bazalkuPolévku necháme vařit, až jsou rajčata, cibule i fazole měkké a chutě se prolnou. Když by se tekutina moc odvařovala, tak přidáme trochu vody, aby nebyla polévka moc hustá. Nakonec vyndáme stonek bazalky.

Nastrouhaná mozarella s bazalkouMezitím můžeme nastrouhat mozarellu, přidat k ní lžíci mléka, lehce osolit, opepřit a nasekat do ní pár lístků bazalky.

Rajčatová polévka s máslovými fazolemi a mozarellouToastový chléb opečeme a můžeme polévku servírovat. Z mozarellové směsi lžičkou vykrojíme noky a vložíme do talíře.

Rajčatová polévka s máslovými fazolemi a mozarellou

Někdo má rád, když chléb nasákne polévku do sebe, někdo si ho dá radši stranou. V obou případech je ale tahle polévka vynikající :)

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít