Velikonoční přípravy 2010

by Meg
1 komentář

Velikonoce tu jsou už za malou chvíli, někdo se už na ně možná také připravuje. My jsme letos vyzkoušely nové barvy na vajíčka OVO (Perleť červená)(léta loňská a předloňská byla ve znamení německých barev). Německé i OVO gelové barvy fungují na principu barvení horkého vajíčka, kdy si barvu nakapete do ruky (samozřejmě v rukavicích) a vajíčko pěkně poválíte tak, aby bylo celé obarvené. Pak ho necháte zaschnout na kalíšku.

S českými i německými barvami se pracuje skoro stejně, jen ty německé je potřeba před použitím rozehřát v teplé vodě. Rozdíl je viditelný hlavně v samotných barvách, jak vypadají na vajíčku. Tady je foto balení, které jsme k barvení použily:

A tady už samotná obarvená a omalovaná vajíčka (gelové barvy OVO):

Foto vajec obarvených z německých barev:

Další barvy, které jsme vyzkoušely, jsou nové tekuté barvy OVO (Stříbrný třpyt):

Také jsou v ampulkách, ale ty se vymáčknou do čtvrt litru horké vody se dvěma lžícemi octa. Vajíčko se vodě obarví, osuší na ubrousku a pak se v rukavicích dobarví stříbrným třpytem. Zatím jsme vyzkoušely červenou a zelenou, v balení je ještě modra a žluto-oranžová, ale ty přijdou asi na řadu o víkendu. Každopádně vypadají velmi pěkně.

A tady už jen pár loňských perníčků, protože letos jsme je vypustily z programu:

Snad se vajíčka i perníčky líbily, a probudily nějakého tvůrčího ducha :)

P.S.: Takhle vypadá celkem narychlo splácaný, ale už několik let používaný stojan na rozpouštění vosku. Dřív jsme vajíčka malovaly včelím voskem, dodnes cítím, jak se rozehříval na sporáku :P.

Vajíčka už ale zdobíme bílými voskovkami, dají se v papírnictví koupit samostatně a vajíčka hned vypadají trochu slavnostněji :)

Mohlo by se vám líbit

1 komentář

Test přírodních barviv na velikonoční vajíčka | Meg v kuchyni 19. 03. 2015 - 9.30

[…] Velikonoční přípravy 2010 […]

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc