Velikonoční přípravy 2010

by Meg

Velikonoce tu jsou už za malou chvíli, někdo se už na ně možná také připravuje. My jsme letos vyzkoušely nové barvy na vajíčka OVO (Perleť červená)(léta loňská a předloňská byla ve znamení německých barev). Německé i OVO gelové barvy fungují na principu barvení horkého vajíčka, kdy si barvu nakapete do ruky (samozřejmě v rukavicích) a vajíčko pěkně poválíte tak, aby bylo celé obarvené. Pak ho necháte zaschnout na kalíšku.

S českými i německými barvami se pracuje skoro stejně, jen ty německé je potřeba před použitím rozehřát v teplé vodě. Rozdíl je viditelný hlavně v samotných barvách, jak vypadají na vajíčku. Tady je foto balení, které jsme k barvení použily:

A tady už samotná obarvená a omalovaná vajíčka (gelové barvy OVO):

Foto vajec obarvených z německých barev:

Další barvy, které jsme vyzkoušely, jsou nové tekuté barvy OVO (Stříbrný třpyt):

Také jsou v ampulkách, ale ty se vymáčknou do čtvrt litru horké vody se dvěma lžícemi octa. Vajíčko se vodě obarví, osuší na ubrousku a pak se v rukavicích dobarví stříbrným třpytem. Zatím jsme vyzkoušely červenou a zelenou, v balení je ještě modra a žluto-oranžová, ale ty přijdou asi na řadu o víkendu. Každopádně vypadají velmi pěkně.

A tady už jen pár loňských perníčků, protože letos jsme je vypustily z programu:

Snad se vajíčka i perníčky líbily, a probudily nějakého tvůrčího ducha :)

P.S.: Takhle vypadá celkem narychlo splácaný, ale už několik let používaný stojan na rozpouštění vosku. Dřív jsme vajíčka malovaly včelím voskem, dodnes cítím, jak se rozehříval na sporáku :P.

Vajíčka už ale zdobíme bílými voskovkami, dají se v papírnictví koupit samostatně a vajíčka hned vypadají trochu slavnostněji :)

You may also like

1 comment

Test přírodních barviv na velikonoční vajíčka | Meg v kuchyni 19. 03. 2015 - 9.30

[…] Velikonoční přípravy 2010 […]

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc