Jednou z úžasných surovin, které u nás doma nesmí chybět, je kuskus. Můžete si z něho velmi rychle připravit přílohu, například místo rýže. Nebo si jej připravit nasladko. Ale u nás nejčastější je příprava salátu, kdy se do kuskusu nakrájí samé dobré věci – i ten, kdo se zprvu na kuskus dívá podezřívavě, velmi rychle přivykne této variantě. Výhodou je, že doma vždy najdete něco, co se bude ke kuskusu hodit.
Suroviny:
- kuskus
- sušená rajčata naložená v oleji
- balkánský sýr nebo feta
- loupané mandle
- jarní cibulka
- zralé avokádo
- citronová šťáva
- sůl, pepř
- kuřecí maso (opečené steaky ochucené dle vás)
- cokoliv dalšího co vám chutná :)
Postup:
Kuskus připravíme podle návodu – obvykle dáme do mísy, zalijeme vařící vodou, přidáme trochu oleje (ze sušených rajčat) a promícháme vidličkou. Mísu přikryjeme pokličkou a necháme tak deset minut odstát. Kuskus do sebe natáhne vodu a změkne.
Vše, co chceme do kuskusu přidat, nakrájíme na kousky, avokádo pokapeme citronovou šťávou a zamícháme. Kuřecí maso (obvykle použiji na maso oblíbenou grilovací směs a opeču ho na olivovém oleji) servírujeme na kuskusu, nebo ho taky nakrájíme a zamícháme. Na fotkách bohužel nenajdete avokádo, protože jsem dělala naposledy kuskus z ingrediencí, které byly doma…
2 comments
Jo jo, kuskus mám taky moc ráda, ale bohužel jsem u nás jediná – naši se na něj koukají jenom jako na nějaký zrní pro vegany a zatím se mi je nepodařilo přesvědčit o opaku (oni ho totiž ani nechtějí ochutnat) – neví o co přicházejí! Já ho mám strašně ráda uvařený v mléce a smíchaný s pár lžícemi nutelly :)
U nás se přesně taky dívali dost divně – a obzvlášť přítel; jak ale zjistil, že tam dávám kuřecí maso a konečně ochutnal, tak teď už se sám ozývá, že by si kuskus dal :)
A s tou nutellou, hmm, díky za tip :)