The Daring Cooks’ July 2011 Challenge – My Noodle Hands

by Meg
8 komentářů

Další termínem zmeškaná výzva z Daring Kitchen – úkolem na červenec bylo zašpinit si ruce a stvořit těstoviny nebo nudle (ukázané recepty byly domácí těstoviny a špecle). Taaakže ačkoliv nevlastním strojek na těstoviny, pustila jsem se do přípravy domácí pasty. (Přece jsem zvládla vyválet bůhvíkolik plátů na baklavu, tak mě nějaký ty nudle nezastavěj, že jo…)

Těstoviny jsem připravila podle přiloženého receptu, jen jsem k němu přidala lžíci olivového oleje a jeden žloutek, aby šly lépe zpracovat. Ono ta příprava a vyvalování je krásně vidět v tomto videu. Pastu na talíři doplnila jednoduchá omáčka z rajčat a oliv, s bazalkou a sýrem Gran Moravia.

Suroviny:

  • 280 g hladké mouky
  • 3 vejce (+ žloutek je-li třeba)
  • lžíce olivového oleje
  • voda dle potřeby
  • olivový olej
  • dva stroužky česneku
  • cherry rajčátka (já měla i pár “hruštiček” ze zahrádky)
  • bazalka
  • černé olivy
  • Gran Moravia nebo parmazán

Postup:

Mouku vysypeme na vál a uděláme do ní důlek, vklepneme tři vajíčka a přidáme lžíci oleje. Postupně vypracujeme hladké těsto. Pokud se nám zdá suché, tak si ruce navlhčíme vodou anebo můžeme přidat i žloutek (nebo obojí). Zpracované těsto zabalíme do fólie a necháme 15 minut až dvě hodiny odpočívat.

Potom kousky těsta podsypeme moukou a rozválíme do tenka. Pokud jako já nevlastníte strojek na těstoviny, tedy samozřejmě jinak použijte ten. No a rozválené těsto pak posypeme moukou, aby se nám nelepilo, zarolujeme a pokrájíme na fettuccine nebo tagliatelle nebo jak by se těm mým dalo říkat :) .

Ve velkém hrnci dáme vařit dostatek vody, osolíme a vaříme 4-5 minut. Scezené pak zamícháme do připravené omáčky.

Na ni jsem si rozehřála olivový olej a vhodila do něj dva rozmáčknuté stroužky česneku. Když zezlátnul, vytáhla jsem ho z pánve a přihodila do ní rozpůlená rajčátka, chvíli opékala a doplnila je černými olivami a posekanou bazalkou. Směs jsem lehce osolila a opepřila, zasypala troškou strouhaného sýra Gran Moravia a promíchala.

Do pánve k těstovinám a omáčce jsem přidala pár lžic vody z vaření těstovin a nechala všechnu pastu, aby se pěkně omáčkou obalila. Na talíři jsem doplnila těstoviny bazalkou a sýrem a skvělá letní večeře byla hotova :) . S pomocí strojku na těstoviny bych dosáhla pravděpodobně ještě lepších výsledků, ale jinak jsem byla spokojená. Na to, že těstoviny jsem nikdy moc nemusela (ale asi spíš ve formě přílohy k omáčkám apod.), jsem si vážně pochutnala. A jsem zvědavá, jak tahle fresh pasta zvládne pobyt v mrazáku, až si pro ni příště přijdu.

P.S.: Takhle to vypadalo se strojkem na těstoviny u Jendy. A srpnovou Daring Cooks výzvu asi vzdávám, nějak mám problémy se surovinami. Tak se asi rovnou vrhnu na tu zářijovou :)

Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

Lenka 23. 08. 2011 - 22.56

Vypadá to úžasně, taky se na ně chystám… ale nějak pořád není čas ;-)

Reply
Meg 27. 08. 2011 - 0.38

Nejlepší na tom je, že jsem si myslela, že to bude těžší a časově náročnější :)

Reply
Madla 26. 08. 2011 - 14.54

Mňamy, mňamy, mňam. K výrobě čerstvých těstovin jsem se ještě nedostala, ale mám ji v plánu, jen to pořád z nepochopitelných důvodů odkládám :-) Tvoje verze je nádherně svěží a hraje barvami, úplně mě nalákala. A protože jsme doma dostatečně zásobeni krásně zralými rajčaty, asi bude tvůj krásný těstovinový recept posledním nakopnutím, které budu k výrobě fresh pasty potřebovat a tak se na to snad konečně vrhnu!

Reply
Meg 27. 08. 2011 - 0.39

Taky jsem je měla dlouho v plánu a odkládala, ale výzva mě dohnala :D Tak děkuji, snad se na ně brzo vrhneš a já zase budu obdivovat, co jsi vykouzlila :)

Reply
slečna Barbora 31. 08. 2011 - 18.02

Že by to opravdu bylo tak snadné? I když to válení musí být mor. To jen zkušeným mistryním baklavy to tak nepřijde :-) Bezva recept. Jsem ráda, že už jsi zdravá, Meg, děsně se mi po tomhle blogu stýskalo…

Reply
Meg 31. 08. 2011 - 23.47

Jóó, jeee :)) Dneska jsem dělala těstoviny zase, až se k tomu dokopu, bude tu i recept :) Díky ti, budu se moc červenat :)

Reply
Iva 05. 11. 2011 - 17.33

Díky ti za sobotní inspiraci! I můj netěstovinový přítel si moc pochutnal ;)
A píšu si Ježíškovi o strojek na těstoviny…

Reply
Meg 08. 11. 2011 - 8.34

Jéé, to jsem ráda, že se povedlo :) Já jsem taky byla dost netěstovinová, ale spíš nemám ráda takové ty kolínka a spol jako přílohu k omáčce :D

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc