Salát s chřestem, fenyklem a jahodami

by Meg
4 komentáře

Kolem nás to vypadá, že chřestová sezóna se chýlí ke konci a její místo přebírá jahodová. Od chvíle, kdy jsem chřest a jahody viděla vedle sebe v lednici, jsem věděla, že musím udělat salát.  Je extrémně jednoduchý, ale úžasně chutná i vypadá.

Suroviny:

  • mix salátů (já měla baby leaves – špenát, mangold, rukola)
  • fenykl
  • chřest
  • jahody
  • olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř

Postup:

Chřest očistíme a povaříme 2-4 minuty (podle síly) ve vodě s trochou cukru a soli. Slijeme a necháme vychladnout.

Do mísy připravíme salátové lístky, nakrájíme na tenké pásky fenykl, na kousky chřest a jahody (můžeme si jich pár nechat na ozdobu).

Zálivku na salát vytvoříme ze lžíce olivového oleje, lžičky vinného octa, lžičky medu, trochy soli a pepře. Já s ním nešetřila, protože mi přijde, že s jahodami báječně ladí. Ale zkoušejte to opatrně :)

Salát pak dáme na talíř a můžeme ozdobit kousky jahod a chřestu, které jsme si předtím odložili. A třeba taky natí z fenyklu.

Salát s chřestem, fenyklem a jahodamiNevím, jak toto jídlo působí na vás, ale mně dokonale ladí se sluníčkem, které se zase konečně pořádně dostává ke slovu. Takže si tak sednout ven a vychutnat si takový salát…

Mohlo by se vám líbit

4 komentáře

Pavlína 05. 06. 2014 - 9.25

Parádní! V tom salátu je všechno, co mám moc ráda :-) Chřest jsme měli naposledy předevčírem – na másle, jako přílohu ke steaku :-)

Reply
Meg 09. 06. 2014 - 6.45

Já ho mám ráda snad na všechny způsoby :)

Reply
Madla 06. 06. 2014 - 8.49

Úžasné! Jen škoda, že já letos na žádný chřest nenarazila :-( Ale dělala jsem v týdnu jahody se špentávoými listy a domácím balkánem, zastříknuto balsamikem a bylo to taky moc osvěžující. Ale tvoje vypadá fakt dokonale!

Reply
Meg 09. 06. 2014 - 7.04

Jej, to je škoda, přišlo mi, že je všude… Včera jsem byla v Tescu a Globusu, stále mají český chřest :) Díky!

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít