Hermelínové trojúhelníčky v trojobalu

by Meg

Dnešní recept není žádná převratná novinka, ale u nás se jedná o jídlo velmi oblíbené. Krémový hermelín v křupavé krustě můžete podávat s bramborovou či zeleninovou přílohou dle vlastního výběru, ale hlavně s brusinkami :).

Suroviny:

  • hermelín
  • brusinky
  • vajíčko
  • hladká mouka
  • strouhanka

Postup:

Hermelín nakrájejte na kousky, já ho rozkrajuju na šest dílků. Lehce obalte v hladké mouce, obalte ve vajíčku a strouhance. A vajíčko se strouhankou ještě zopakujte.

Rozpalte si v pánvi trochu vyšší vrstvu oleje. Hermelíny se musí smažit rychle, protože i když se snažíte je co nejlépe obalit, pokud zůstanou na pánvi déle, budou vytékat i přes dvojitý trojobal.

Vychutnejte si je s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jakoukoliv přílohou dle vlastní chuti. A nezapomeňte na brusinky ;)

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc