Dnešní recept není žádná převratná novinka, ale u nás se jedná o jídlo velmi oblíbené. Krémový hermelín v křupavé krustě můžete podávat s bramborovou či zeleninovou přílohou dle vlastního výběru, ale hlavně s brusinkami :).
Suroviny:
- hermelín
- brusinky
- vajíčko
- hladká mouka
- strouhanka
Postup:
Hermelín nakrájejte na kousky, já ho rozkrajuju na šest dílků. Lehce obalte v hladké mouce, obalte ve vajíčku a strouhance. A vajíčko se strouhankou ještě zopakujte.
Rozpalte si v pánvi trochu vyšší vrstvu oleje. Hermelíny se musí smažit rychle, protože i když se snažíte je co nejlépe obalit, pokud zůstanou na pánvi déle, budou vytékat i přes dvojitý trojobal.
Vychutnejte si je s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jakoukoliv přílohou dle vlastní chuti. A nezapomeňte na brusinky ;)