Když jsem se v souvislosti s Aperol Spritz Food Blogem roku dozvěděla o soutěži na téma Aperitivo Moment, nemusela jsem dlouho přemýšlet. Pořádali jsme doma menší burger párty a mě už strašně dlouho strašily v hlavě mini burgery. To tak jdete do restaurace, kde stojí na lístku variace mini burgerů a dostanete tři stejné malé burgery – stejná náplň, úplně stejné provedení. No nenaštvalo by vás to? Mě totiž ano… Chci toho vždycky ochutnat co nejvíc a tak mi tři provedení toho samého nestačily… řekla jsem si, že je musím udělat doma.
Využili jsme osvědčený recept od Maškrtnice na hamburgerové housky – ostatně ho tu mám i v mini sérii na téma Dokonalý burger.
Jen jsem je udělala malé. A to na jedno sousto. Z jedné čtvrtiny dávky na těsto jsem jich udělala 24.
Stejně jako na velké housky jsem vytvarovala kuličky na plech.
A splácla je rukou.
Potom jsem je nechala nakynout, potřela mlékem a posypala sezamem.
Upekla a nechala vystydnout.
Maso na hamburgery jsme připravili stejně jako na jejich velkou variantu. Jen jsme ho nesmažili, ale upekli v troubě.
Vytvarovali jsem malé placičky velikostně k houskám a lehce je potřeli olejem, ogrilovali v troubě.
Slaninu jsme taky připravili v troubě:
Zatíženou druhým plechem, aby byla co nejvíc rovná a pěkně se vypekla.
A pak už jsme sestavovali. Připravila jsem si tři základní varianty…
A namíchali jsme drink – stejně jako tady, jen ani ten pomeranč jsem dovnitř nestihla dát…
A Aperol Spritz nám velmi brzy došel.
Čest mu pak udržela jen klasika v podobě bílého Cinzana.
Jaký burger by vyhovoval vám? Bazalkové pesto a sušená rajčata?
Nebo snad červená řepa a medvědí česnek?
Nebo jste jen na klasiku se sýrem?
Vtip je v tom, že tady to bylo jedno. Mohli jsme ochutnat od každého a každý si tak přišel na své. Dokonce jsme si mohli sestavit přímo u stolu ze surovin vlastní.
A pak už ho pořádně zmáčknout a sníst…. ;)
Netrvalo dlouho a došly i mini hamburgery. A nám pak nezbylo nic jiného, než se pustit do hlavního chodu :)
Krásné chvíle s přáteli nejen u jídla a krásný večer vám přeje
Meg :)
7 comments
Tak to je úžasný! Až se mi podaří vychytat bezlepkový recept na bulky, jdu do toho! A asi nevím, do kterého bych se pustila dřív, všechny tři vypadaly úžasně (ale ten se sušenými rajčaty, hmmmm…). A vypadají navíc superroztomile, asi je vyzkouším v lepkové variantě na oslavu synových narozenin). Díky za nápad, Markét!
Jůů :) pokud by se ti povedly, tak za ty bezlepkové budu taky ráda :)
Téda to je super nápad! A ty superkombinace! už si jen vymyslet příležitost porč je vyzkoušet :-), že by ke svátku matek :-):-):-) díky za inspiraci
No, klidně bych si je dala znova :)
Tedaa super :) jen si to nedokaži představit studené :)
No, ony popravdě byly ještě trochu vlažné, nějak mizely před očima a do chladu jsme je ani nedávali :)
Aha :) já právě přemýšlím jak to udělat. Chtěl jsem je udělat na svoji oslavu narozenin ale nevím jak to uďelat aby nevychladly nebo zda by vadilo kdyby byly studene.