Kuřecí na jablkách s cibulí a medem

by Meg

Jednoduchý recept na vynikající jídlo, které lze ještě snadno vylepšit použitím kachních prsou. Recept považujte za lehkou inspiraci, poměr jablek, cibule a medu si upravte dle vlastní chuti. Nasládlá a lehce skořicová chuť kuřeti i kachně velmi sluší.

Přiznám se, že já sama často přidávám v tomto receptu na jablkách i cibuli, protože mi takto upečené hodně chutnají. Jídlo si samozřejmě můžete dát třeba i s rýží nebo bramborami, náš děda ho ale vždycky dělal s jemným nebo houskovým knedlíkem.

V případě kachny bych se vůbec nebála zvolit jako přílohu nadýchaný bramborový knedlík.

Kuřecí na jablkách s cibulí a medem

Course: Z kuřecího masa
Porce

4

porce
Příprava

20

minutes
Pečení

50

minutes
Celkový čas

1

hour 

10

minutes

Suroviny

  • 4 kuřecí kousky – prsa nebo vykostěná stehna, nejlépe s kůží

  • 2 jablka

  • 2 cibule

  • 300 ml vývaru (nejlépe kuřecího)

  • 2 lžíce medu

  • sůl a pepř

  • mletá skořice

  • tymián

  • máslo

Postup

  • Troubu rozpalte na 200°C. Cibuli a jablka očistěte, u jablek můžete a nemusíte nechat slupku, podle toho, jak máte rádi. Nakrájejte je na plátky nebo měsíčky a spolu s tymiánem dejte do pekáčku.Jablka s cibulí a tymiánem
  • Kuřecí maso z obou stran osolte a opepřete a dejte ho na jablka s cibulí (kůží dolů).Kuřecí stehna
  • Lehce ho posypte mletou skořicí. Ve vývaru rozmíchejte med a maso jím podlijte. (Já jsem použila své vývarové kostky z mrazáku a tak jsem je spolu s medem zalila teplou vodou, aby se rozpustily.)Med a kuřecí vývar
  • Dejte péct do trouby, stáhněte ji na 180°C. Pečte 20-30 minut, až je maso zvrchu zlatavé.Polovina pečení
  • Pak ho otočte kůží nahoru a pečte dalších cca 20 minut, nebo až je kůže zlatavá. Pokud chcete, můžete dát na každý kousek masa tenký plátek másla.Otočené maso
  • Dopečené dozlatova podávejte. Dobrou chuť!Upečené maso

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc