Avokádo zapečené s křepelčími vajíčky s křupavou snídaňovou slaninou

Avokádo zapečené s křepelčími vajíčky s křupavou snídaňovou slaninou

Před nedávnem jsme doma měli možnost vyzkoušet řadu výrobků Schneider Selection. Různé druhy šunky, párků a salámů nám chutnaly, ale z testu hlavně vznikli i překvapiví vítězové. Z uzenin totiž domů běžně kupujeme především šunku, na jiné druhy u nás narazíte málokdy. Nicméně tentokrát nám velmi zachutnal trvanlivý salám Goliath (fotka spolu s ostatními Selection výrobky je k nalezení ZDE). Ten jsme si samozřejmě vychutnali hlavně na čerstvém chlebu, a to tak rychle, že jsme ho ani nestačili vyfotit… Tak jsem se pustila do focení dalšího výrobku, který velmi zachutnal – do Snídaňové slaniny.

Protože jsem chtěla ozvláštnit naše snídaňové portfolio, pustila jsem se do receptu, který jsem měla v plánu už hodně dlouho. Zapečená avokáda s vejci. Protože jsem krásná, měkká avokáda pořídila poměrně malá, rovnou jsem místo klasických vajíček do košíku přidala vajíčka křepelčí. Ta měla pro lehce vydlabaná avokáda ideální velikost.

Tohle jídlo je podle mě naprosto ideální na líné nedělní dopoledne, kdy jím nahradíte snídani i oběd v jednom, takže si uděláte vlastně domácí brunch. Nemusíte se ale omezovat jen na snídaně, půlka avokáda s bagetkou bude i skvělá lehká letní večeře :)

Suroviny:

(2 – 4 porce dle příležitosti)

  • 100 – 200 g Snídaňové slaniny
  • 2 avokáda
  • 8 křepelčích vajíček
  • sůl, pepř, uzená paprika
  • limetka
  • cherry rajčátka (cca 250g)
  • malá červená cibule
  • mix listových salátů
  • bageta k podávání

Postup:

Připravíme si slaninu, kterou budeme pražit a nakrájíme ji na proužky. Já jsem většinu nakrájela nadrobno a část jsem si nechala ve větších plátcích na ozdobu.

Schneider Snídaňová slanina

Proužky slaniny dáme na rozpálenou pánev a smažíme na středním plameni.

Smažení slaniny

Čas od času promícháváme, aby se slanina nespálila.

Vyškvařená slaninaJakmile je vyškvařená do křupava, přemístíme ji na papírové utěrky.

Osušení slaniny

Avokáda podélně rozkrojíme a vyndáme z nich pecku. Otvor po nich ještě lžící trochu rozšíříme a vydlabané kousky dáme do misky.
Vydlabané avokádo

Rozpůlené avokádo i vydlabané kousky lehce zakápneme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Rozpůlená avokáda lehce posypeme mletou uzenou paprikou.

Okořeněné avokádoPřipravíme si křepelčí vajíčka. Mají o něco tužší vnitřní blanku než vajíčka slepičí, takže při rozklepávání je potřeba ji narušit ostrým nožem (ale tak, abychom neporušili žloutek).

Křepelčí vajíčka

Do každého kousku avokáda vyklepneme dvě křepelčí vajíčka a opět je lehce osolíme, opepříme a posypeme mletou uzenou paprikou.

Vajíčka v avokáduTroubu rozpálíme na 200°C. Do misky k avokádům dáme rozpůlená cherry rajčátka, můžeme je lehounce zakápnout olivovým olejem. Pečeme je cca 10 minut, a poté na dalších 5 minut můžeme zapnout funkci grilu. Je potřeba, aby se udělal hlavně bílek.

Avokádo před pečenímVydlabané kousky avokáda smícháme v misce s třemi cherry rajčátky rozkrájenými na drobno a kouskem červené cibulky, nasekané na drobné kostičky. Směs zamícháme, osolíme a opepříme a dle chuti přidáme ještě limetkovou šťávu.

Avokádová směsNa pánvi po vypečené slanine opečeme plátky bagety.

Opečená bagetka

Zapečená avokáda podáváme na listových salátech, na které rozložíme i pečená rajčata. Posypeme je křupavou slaninkou a podáváme s kousky limetky pro dochucení.

Avokádo zapečené s křepelčími vajíčky a s křupavou snídaňovou slaninou

Na plátky bagetky natřeme avokádovou směs a můžeme přidat větší kousky slaniny a červené cibulky.

Avokádo zapečené s křepelčími vajíčky a s křupavou snídaňovou slaninou

Už jedna půlka avokáda velmi dobře zasytí, ale pokud se chystáte spojit snídani a oběd v jedno, celé avokádo na osobu je úplně ideální. Je krémové a tak křupavá slanina dodává celému jídlu tu potřebnou tečku v konzistenci. Zároveň také celé jídlo bezvadně dochutí.

Avokádo zapečené s křepelčími vajíčky a s křupavou snídaňovou slaninou

Bagetu samozřejmě můžete z celého jídla vynechat (a jídlo je pak bezlepkové), ale kdo se pečivu nebrání, rozhodně by ji neměl opomenout. S avokádovou směsí a slaninou je křupavá bageta bezvadným doprovodem celého jídla.

Avokádo zapečené s křepelčími vajíčky a s křupavou snídaňovou slaninou


Related Posts

Dokonalý hamburger, část III.

Dokonalý hamburger, část III.

A konečně je to tu – housky bychom měli nachystané, slaninu dovnitř hamburgerů taky, zbývá už jen to nejpodstatnější. Koupit maso, zeleninu, nachystat omáčky a můžeme brzy skládat hamburger podle naší chuti. V hamburgeru je samozřejmě to nejdůležitější maso. Dbala jsem doporučení, která jsem dostala z několika […]

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Po velké chvále na zeleninový tatarák bez masa jsem si vyžádala recept. A tak mi v mailu přistál recept na lilkový tatarák podle Jany F. a já hned věděla, co dojít koupit. Pokud si chcete taky vyzkoušet vegetariánskou verzi tataráku, jako stvořenou pro letní dny, tak neváhejte.



2 thoughts on “Avokádo zapečené s křepelčími vajíčky s křupavou snídaňovou slaninou”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít