Rychlé podzimní cupcaky s čokoládovo-tvarohovým krémem

by Meg

Poslední dobou peču strašně nárazově, ale pořád mě to obrovsky baví. Naposledy jsem se pustila do soutěže s Kitosem, což je e-shop, který nabízí stylové kuchyňské potřeby a domácí doplňky. Poštou mi přišel balíček, ve kterém byly pomůcky k pečení. Když jsem je viděla, tak bylo jasné, že se musím pustit do cupcaků, které jsem nepekla už hrozně dlouho. Vytvořila jsem si jednoduchý recept, který je hotový za chvilku. Základní těsto je světlé třené a přidala jsem do něj jablka a brusinky, aby získalo podzimní nádech. A protože jsem k tomu světlému korpusu chtěla nějaký kontrast, přidala jsem čokoládový krém s tvarohem. Manžel snědl hned tři kousky, takže úspěch :)Potřeby k pečení

Rychlé podzimní cupcaky s čokoládovo-tvarohovým krémem
Vytisknout
Porce Doba přípravy
12 ks 30 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
12 ks 30 minut
Doba vaření
20 minut
Rychlé podzimní cupcaky s čokoládovo-tvarohovým krémem
Vytisknout
Porce Doba přípravy
12 ks 30 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
12 ks 30 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
Cupcakes
Krém
Pokyny
  1. Máslo s cukrem utřeme do pěny. Troubu si předehřejeme na 180°C.
  2. K máslu po jednom přidáváme vejce, vždy po zapracování přechozího.
  3. Ke směsi přidáme hladkou mouku a kypřící prášek a dobře promícháme dohladka.
  4. K těstu přidáme jablko nakrájené na kostičky/malé kousky a hrst sušených brusinek. Zamícháme.
  5. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky a rozdělíme do nich těsto. Mělo by vyjít přesně na 12 košíčků.
  6. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C cca 15 - 20 minut podle trouby, do zlatova. Necháme vychladnout.
Krém
  1. Rozpustíme si čokoládu a necháme ji lehce zchladnout. Máslo s cukrem vyšleháme.
  2. Na dvakrát k vyšlehanému máslu přidáme tvaroh a čokoládu, rozmícháme do hladka. Pokud by byl krém příliš řídký, dáme ho na chvíli zachladit do lednice.
  3. Krém nastříkáme na cupcakes a podle nálady ozdobíme :)
Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc