The Daring Cooks’ July 2011 Challenge – My Noodle Hands

The Daring Cooks’ July 2011 Challenge – My Noodle Hands

Další termínem zmeškaná výzva z Daring Kitchen – úkolem na červenec bylo zašpinit si ruce a stvořit těstoviny nebo nudle (ukázané recepty byly domácí těstoviny a špecle). Taaakže ačkoliv nevlastním strojek na těstoviny, pustila jsem se do přípravy domácí pasty. (Přece jsem zvládla vyválet bůhvíkolik plátů na baklavu, tak mě nějaký ty nudle nezastavěj, že jo…)

Těstoviny jsem připravila podle přiloženého receptu, jen jsem k němu přidala lžíci olivového oleje a jeden žloutek, aby šly lépe zpracovat. Ono ta příprava a vyvalování je krásně vidět v tomto videu. Pastu na talíři doplnila jednoduchá omáčka z rajčat a oliv, s bazalkou a sýrem Gran Moravia.

Suroviny:

  • 280 g hladké mouky
  • 3 vejce (+ žloutek je-li třeba)
  • lžíce olivového oleje
  • voda dle potřeby
  • olivový olej
  • dva stroužky česneku
  • cherry rajčátka (já měla i pár „hruštiček“ ze zahrádky)
  • bazalka
  • černé olivy
  • Gran Moravia nebo parmazán

Postup:

Mouku vysypeme na vál a uděláme do ní důlek, vklepneme tři vajíčka a přidáme lžíci oleje. Postupně vypracujeme hladké těsto. Pokud se nám zdá suché, tak si ruce navlhčíme vodou anebo můžeme přidat i žloutek (nebo obojí). Zpracované těsto zabalíme do fólie a necháme 15 minut až dvě hodiny odpočívat.

[singlepic id=387 w=500 h= float=]

Potom kousky těsta podsypeme moukou a rozválíme do tenka. Pokud jako já nevlastníte strojek na těstoviny, tedy samozřejmě jinak použijte ten. No a rozválené těsto pak posypeme moukou, aby se nám nelepilo, zarolujeme a pokrájíme na fettuccine nebo tagliatelle nebo jak by se těm mým dalo říkat :) .

[singlepic id=388 w=500 h= float=]

Ve velkém hrnci dáme vařit dostatek vody, osolíme a vaříme 4-5 minut. Scezené pak zamícháme do připravené omáčky.

Na ni jsem si rozehřála olivový olej a vhodila do něj dva rozmáčknuté stroužky česneku. Když zezlátnul, vytáhla jsem ho z pánve a přihodila do ní rozpůlená rajčátka, chvíli opékala a doplnila je černými olivami a posekanou bazalkou. Směs jsem lehce osolila a opepřila, zasypala troškou strouhaného sýra Gran Moravia a promíchala.

[singlepic id=385 w=500 h= float=]

Do pánve k těstovinám a omáčce jsem přidala pár lžic vody z vaření těstovin a nechala všechnu pastu, aby se pěkně omáčkou obalila. Na talíři jsem doplnila těstoviny bazalkou a sýrem a skvělá letní večeře byla hotova :) . S pomocí strojku na těstoviny bych dosáhla pravděpodobně ještě lepších výsledků, ale jinak jsem byla spokojená. Na to, že těstoviny jsem nikdy moc nemusela (ale asi spíš ve formě přílohy k omáčkám apod.), jsem si vážně pochutnala. A jsem zvědavá, jak tahle fresh pasta zvládne pobyt v mrazáku, až si pro ni příště přijdu.

[singlepic id=386 w=500 h= float=]

P.S.: Takhle to vypadalo se strojkem na těstoviny u Jendy. A srpnovou Daring Cooks výzvu asi vzdávám, nějak mám problémy se surovinami. Tak se asi rovnou vrhnu na tu zářijovou :)


Related Posts

The Daring Bakers’ July 2013 Challenge – Eenie Meenie Miney Moe!

The Daring Bakers’ July 2013 Challenge – Eenie Meenie Miney Moe!

Za tímhle trošku nicneříkajícím názvem červencové výzvy Odvážných pekařů se skrývala libovolná výzva z minulosti. Bylo mi jasné, že si vyberu výzvu, kterou jsem ještě nedělala. A tak jsem zapátrala ve starších a objevila jsem pizzu. Tu jsem chtěla zkusit už delší dobu kvůli nové troubě a tak bylo […]

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Po velké chvále na zeleninový tatarák bez masa jsem si vyžádala recept. A tak mi v mailu přistál recept na lilkový tatarák podle Jany F. a já hned věděla, co dojít koupit. Pokud si chcete taky vyzkoušet vegetariánskou verzi tataráku, jako stvořenou pro letní dny, tak neváhejte.



8 thoughts on “The Daring Cooks’ July 2011 Challenge – My Noodle Hands”

  • Mňamy, mňamy, mňam. K výrobě čerstvých těstovin jsem se ještě nedostala, ale mám ji v plánu, jen to pořád z nepochopitelných důvodů odkládám :-) Tvoje verze je nádherně svěží a hraje barvami, úplně mě nalákala. A protože jsme doma dostatečně zásobeni krásně zralými rajčaty, asi bude tvůj krásný těstovinový recept posledním nakopnutím, které budu k výrobě fresh pasty potřebovat a tak se na to snad konečně vrhnu!

    • Taky jsem je měla dlouho v plánu a odkládala, ale výzva mě dohnala :D Tak děkuji, snad se na ně brzo vrhneš a já zase budu obdivovat, co jsi vykouzlila :)

  • Že by to opravdu bylo tak snadné? I když to válení musí být mor. To jen zkušeným mistryním baklavy to tak nepřijde :-) Bezva recept. Jsem ráda, že už jsi zdravá, Meg, děsně se mi po tomhle blogu stýskalo…

    • Jóó, jeee :)) Dneska jsem dělala těstoviny zase, až se k tomu dokopu, bude tu i recept :) Díky ti, budu se moc červenat :)

  • Díky ti za sobotní inspiraci! I můj netěstovinový přítel si moc pochutnal ;)
    A píšu si Ježíškovi o strojek na těstoviny…

    • Jéé, to jsem ráda, že se povedlo :) Já jsem taky byla dost netěstovinová, ale spíš nemám ráda takové ty kolínka a spol jako přílohu k omáčce :D

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít