Rychlý salát s pečenými fíky

by Meg

Konečně jsem se dočkala. Našla jsem v nabídce obchodů čerstvé fíky a přesně podle plánu putovaly do salátu. Lehce upečené/ogrilované v troubě, s nasládlou zálivkou a sýrem feta… Ideální večeře posledních letních dnů. Sluníčko, které snad ještě chvíli bude panovat, přímo vybízí k podobným večeřím (ne, že bych nebyla schopna jíst podobně i za mrazivých dnů, ale takhle to prostě ladí).

Suroviny:

  • listový salát dle výběru, nejlépe směs vícero druhů
  • čerstvé fíky
  • sýr feta
  • olivový olej
  • med
  • limetka
  • sůl, pepř

Postup:

Fíky jsem omyla a rozčtvrtila, dala na plech vyložený pečícím papírem. Důkladně jsem promíchala lžíci olivového oleje se lžící medu a pokapala jimi fíky. Párkrát jsem nad nimi otočila mlýnkem se solí a upekla je v troubě, až začaly samy pouštět šťávu a zlatavět.

Fíky před pečenímSalát jsem dala do mísy a promíchala ho se zálivkou z oleje, medu, limetkové šťávy, soli a pepře. Přesné množství kolik čeho vám neřeknu, prostě jsem to namíchala dle chuti a podle ochutnání doladila. Na salát jsem rozložila fíky a rozdrobila sýr.

Salát s pečenými fíky a feta sýremK salátu jsem si dokonce koupila nějaké pečivo, ale všimla jsem si ho druhý den ráno. No co vám budu povídat, salát mi chutnal tak, že jsem si na nic jiného nevzpomněla.

Salát s pečenými fíky a feta sýremJe mi jasné, že jsem ho nejedla naposledy. Nebo minimálně ty fíky – půjdu si pro další a už zase přemýšlím, co z nich bude nejlepší vyzkoušet…

You may also like

6 comments

Madla 10. 09. 2013 - 13.31

Bože, to vypadá tak nádherně! Fíky jsem taky potkala, tak až je vudiím podruhé, určitě si místo v nákupním košíku najdou!

Reply
Meg 15. 09. 2013 - 19.27

Děkuju ;) Bylo to vážně k sežrání :D

Reply
Kaya 14. 09. 2013 - 19.08

To je přesně podle mého gusta!

Reply
Meg 15. 09. 2013 - 19.27

Podle mého taky! :D

Reply
HoneyBunny 04. 10. 2013 - 19.22

mňaam, ten vypadá dokonale! Já měla právě obrovskou radost, když jsem viděla, že je začali v Bille prodávat, takže chci vyzkoušet co nejvíc receptů, kde bych je mohla využít:)

Reply
Meg 05. 10. 2013 - 7.55

Do nich, budu se na případné recepty těšit :) Díky :)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc