Brynzové slané pečivo

by Meg

Od Ježíška pod stromeček doputovala i jedna pěkná kuchařka zaměřená na pečení. Jelikož toho sladkého bylo celé Vánoce dost a dost, tak jsme z ní vyzkoušeli brynzové slané pečivo a tohle malé pohoštění bylo hned lepší než sladké cukroví.

Také bych Vám všem chtěla popřát hodně štěstí a zdraví do nového roku, spoustu dobrého jídla, pití a hlavně skvělé nálady.

Suroviny:

  • 350 g hladké mouky
  • 100 g brynzy
  • 100 g másla
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • vejce nebo žloutek na potření
  • sůl, mák a koření (nebo sezamová semínka, kmín …) na posypání

Postup:

Z mouky, brynzy, změklého másla, prášku do pečiva, soli, vejce a mléka vypracujeme trochu tužší, hladké těsto. Rozválíme ho a vykrájíme malé tvary, které dáme na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem(nebo žloutkem) a posypeme dle chuti mákem, mletou paprikou, nebo solí, …

Pečeme v troubě na 180°C asi 8-10 minut dozlatova.

You may also like

4 comments

Janette 25. 03. 2013 - 13.52

Prajem pekny den. Poprosim o doplnenie na aku cca hrubku rozvalame cesto.
Dakujem.

Reply
Meg 26. 03. 2013 - 0.42

Odhadem tak 4mm :) ale chce to vyzkouset, nekdo ma rada tohle drobne jeste vic krupave :)

Reply
Tereza 27. 10. 2015 - 21.06

Dobrý den , chtěla bych se zeptat , jak dlouho se dá toto pečivo skladovat a v čem by mělo být ukryto popřípadě :-)

Reply
Meg 30. 10. 2015 - 9.39

Dobrý den, co se týče délky skladování, nemůžu moc sloužit – takové věci se u nás vždy celkem brzy snědly. Ale jinak bych ho po úplném vychladnutí uzavřela např. do plastové dózy a několik dnů by mělo v pohodě vydržet.

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc