Od Ježíška pod stromeček doputovala i jedna pěkná kuchařka zaměřená na pečení. Jelikož toho sladkého bylo celé Vánoce dost a dost, tak jsme z ní vyzkoušeli brynzové slané pečivo a tohle malé pohoštění bylo hned lepší než sladké cukroví.
Také bych Vám všem chtěla popřát hodně štěstí a zdraví do nového roku, spoustu dobrého jídla, pití a hlavně skvělé nálady.
Suroviny:
- 350 g hladké mouky
- 100 g brynzy
- 100 g másla
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- vejce nebo žloutek na potření
- sůl, mák a koření (nebo sezamová semínka, kmín …) na posypání
Postup:
Z mouky, brynzy, změklého másla, prášku do pečiva, soli, vejce a mléka vypracujeme trochu tužší, hladké těsto. Rozválíme ho a vykrájíme malé tvary, které dáme na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem(nebo žloutkem) a posypeme dle chuti mákem, mletou paprikou, nebo solí, …
Pečeme v troubě na 180°C asi 8-10 minut dozlatova.
4 comments
Prajem pekny den. Poprosim o doplnenie na aku cca hrubku rozvalame cesto.
Dakujem.
Odhadem tak 4mm :) ale chce to vyzkouset, nekdo ma rada tohle drobne jeste vic krupave :)
Dobrý den , chtěla bych se zeptat , jak dlouho se dá toto pečivo skladovat a v čem by mělo být ukryto popřípadě :-)
Dobrý den, co se týče délky skladování, nemůžu moc sloužit – takové věci se u nás vždy celkem brzy snědly. Ale jinak bych ho po úplném vychladnutí uzavřela např. do plastové dózy a několik dnů by mělo v pohodě vydržet.