Paella s kuřecím masem a chorizem

by Meg

Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte rádi rýži, neváhejte :) Kupte si Bomba rýži nebo jeden ze setů na paellu, které v obchodě najdete, přihoďte šafrán, chorizo (a na večerní posezení samozřejmě nějakou tu sušenou šunku a dobré víno) a základ je hotov. I když jste ji třeba nikdy nedělali, jde o poměrně jednoduché jídlo z jedné pánve, které u nás potěšilo celou rodinu.

Suroviny

Pokud doma nemáte pánev na paellu a nechcete si ji kupovat, postačí vám i klasická nerezová pánev o větším průměru, já jsem ji připravovala na 30cm pánvi.

Paella s kuřecím masem a chorizem

Course: Bez lepku, Z kuřecího masaCuisine: španělskáDifficulty: střední
Porce

4

servings
Příprava

10

minutes
Vaření

1

hour 

Suroviny

  • 8-10 ks kuřecích kousků (dolní/horní stehna)

  • 1 lžička mleté uzené papriky

  • 1 střední cibule

  • 100-150 g choriza (pikantnost dle vaší chuti)

  • 2-3 stroužky česneku

  • 4 střední rajčata

  • 750 ml kuřecího vývaru

  • špetka šafránu

  • 300 g rýže Bomba

  • hrst mraženého hrášku

  • sůl a pepř

  • olivový olej

  • citron k podávání

Postup

  • Kuřecí vývar zahřejte a dejte do něj šafrán.
    Šafrán s vývarem
  • Kuřecí kousky okořeňte solí, pepřem a uzenou papriku, dobře promíchejte.
    Okořeněné kuřecí maso
  • Na široké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Kuřecí kousky na něm opečte dozlatova ze všech stran, zhruba dvacet minut.
    Opečené kuřecí maso
  • Kuřecí maso vyndejte z pánve a opečte na ní nakrájenou cibuli a chorizo.
    Cibule a chorizo
  • Když začne cibule lehce zlátnout, přidejte do pánve prolisovaný česnek.
    Opékání česneku
  • Nakonec přidejte pokrájená rajčata.
    Opékání rajčat
  • Do pánve přilijte vývar a naskládejte do ní kuřecí kousky. Když se začne vývar vařit, přisypte mezi kuřecí kousky rýži. Můžete ji ještě vařečkou na pánvi rozmístit, pak už s ní ale nemíchejte.
    Přidání rýže
  • Paellu na mírném ohni vařte přibližně 15 minut.Přidání vývaru
  • Pak přisypte mražený hrášek a vařte, dokud nebude rýže hotová na skus. Pokud se vám veškera voda vsákne a rýže ještě nebude hotová, přilijte trochu vody, aby se mohla dovařit.
    Přidání hrášku
  • Hotovou paellu podávejte přímo z pánve, ozdobenou citronem. Můžete si k ní dát i dobré španělské víno, velký výběr naleznete samozřejmě také na eDelikatesy.cz. Dobrou chuť!Paella s kuřecím masem a chorizem

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc