Kuřecí na kari se zeleninou, ananasem a zakysanou smetanou

by Meg
3 komentáře
Kuřecí trochu na indický způsob se smetanovou omáčkou plnou zeleniny, nejlepší s rýží, rodinou zbožňovaný:

Suroviny:

  • kuřecí prsa
  • pórek
  • paprika
  • cibule
  • konzervovaný ananas
  • kari, sůl, pepř
  • vývar nebo masox
  • zakysaná smetana
  • trochu hladké mouky

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, ochutíme kořením, zakápneme olejem a necháme trochu odležet. Mezitím si nakrájíme na kousky zeleninu, rozpálíme vyšší pánev (nejlépe wok) a dáme do ní nejprve cibuli a papriku, až se trochu osmaží (nebo i s trochou vody podusí), přidáme pórek. Necháme lehce změknout a přidáme maso.

Až se maso zatáhne, podlijeme směs vývarem (nebo vodou a přidáme masox). Přidáme také nakrájený ananas a trochu šťávy pro násladlou chuť. Necháme provařit, pokud chceme mít zeleninu měkkou, necháme ji uvařit doměkka.

Rozmícháme trochu hladké mouky se smetanou a vodou a směs tím zahustíme. Ještě chvíli směs povaříme kvůli mouce a můžeme podávat, nejlépe s rýží.

Mohlo by se vám líbit

3 komentáře

Pája 19. 01. 2011 - 18.29

Přiznávám se zcela otevřeně, že příprava masa se mi téměř hnusí, ale to kuřecí bych mohla zkusit. Nejenom toto, ale i ty nugetky, které jsem obdivovala před chvílí. Možná začnu i vařit a ne “jen” péct.

Reply
Meg 20. 01. 2011 - 21.33

Rozhodně doporučuji :) Jak se jednou překoná nějaká ta nechuť k přípravě syrového masa, od té doby už to jde snadno :)

Reply
luciepurgatova@seznam.cz 10. 01. 2019 - 13.50

Výborné. Včera jsem vařila na 2 dny pro 2 osoby z cca 600 g masa a bylo to výborné. Většinou jsem byla zvyklá přidávat smetanu ke šlehání, ale zakysaná smetana se zde hodí mnohem více, spolu se sladkým ananasem vytvoří skvělou chuť. Děkuji za recept :-)

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít