Hovězí nudličky s pomerančem

by Meg

V těchto dnech tu měla vyjít kuchařská výzva The Daring Kitchen, ale nestalo se tak. Nebudu sobě ani vám nic nalhávat, tématem byla paella a mně se do ní celý měsíc prostě nechtělo. Takže jsem si místo ní dala na večeři skoro Teriyaki hovězí (říkám skoro, protože nemám všechny původní suroviny a na internetu jde najít spoustu jejích variant). S pomerančem a orestovanou zeleninou na čerstvém salátu.

Dokonce mi ani nezbylo na druhý den do práce, budiž to důkazem, že chutnalo nejen mně. Množství použitých ingrediencí berte jako lehkou nápovědu pro vlastní chutě, na těch totiž záleží nejvíc. Pokusím se vzpomenout si, kolik jsem čeho měla a použila… :)

Suroviny:

  • 30 dkg libového hovězího masa
  • 3 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1-2 lžíce tmavého cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • kousek zázvoru
  • pomeranč
  • cuketa, paprika, řapíkatý celer (2 stonky)
  • sezamový olej, sezamová semínka
  • směs listového salátu (rukola, polníček, baby špenát, … )

Postup:

Maso jsem nakrájela na co nejtenčí plátky a ochutila vínem, sojovou omáčkou, rybí omáčkou a rýžovým octem. Nechala jsem ho chvíli odležet.

Mezitím jsem umyla a nakrájela zeleninou na větší kousky a vyfiletovala pomeranč – okrájela z něj slupku a pokusila vykrojit jednotlivé dílky. Pomerančovou šťávu jsem při tom zachytila do misky.

Na dvou pánvích jsem rozpálila sezamový olej. Na jedné jsem opekla zeleninu a na druhé maso. To jsem ještě dochutila nastrouhaným zázvorem a cukrem, přidala pomerančovou šťávu.

Nebylo ho třeba dělat dlouho, stačilo, aby se odpařil alkohol a zbytečná tekutina a koncentrovala se chuť, myslím, že jsem po ochutnání přidala trochu sojové omáčky, rýžového octa a cukru. A posypala ho sezamovým semínkem.

Na talíř jsem dala směs listových salátů, na ně orestovanou zeleninu a maso s kousky pomeranče.

Bylo to skvělé, jen lituju, že se moc nepovedly fotky, světlo tentokrát vážně nepřálo a já byla moc hladová, než abych strávila moc času focením. Rychlé, chuťově pro nás možná trochu neobvyklé, přitom poměrně lehké jídlo. Pokud vám nevadí vydávat se v kuchyni východním směrem, rozhodně doporučuju :)

You may also like

10 comments

Madla 17. 09. 2012 - 7.42

Ách, ta poslední fotka je prostě úžasná! Červené šťavnaté maso, sladký oranžový pomeranč a svěží směs zelených salátů prostě láká všemi smysly. Nádhera, Meg, já tě chci mít doma! (Jenže to bych se pak nevlezla do dveří :-))

Reply
Meg 19. 09. 2012 - 12.30

To ja s tebou bych se nevlezla do dveri :D Ja zase tak casto nastesti nevarim/nepecu :)

Reply
Jana 18. 09. 2012 - 8.36

Musím se také přidat k chvále na poslední fotku, ta ve mě vyvolává neskutečnou chuť pustit se do jídla :))) Mňam

Reply
Meg 19. 09. 2012 - 12.30

Diky :))

Reply
Catalina 21. 09. 2012 - 15.09

Ta kombinace pomeranč-hovězí zní (a i vypadá) neskutečně dobře a svěže :) Mňam :D

Reply
Meg 25. 09. 2012 - 9.27

Diky, bylo to vazne dobry :)

Reply
Eva 05. 11. 2012 - 19.10

Na téhle polévce ujíždím! Děkuji za recept, určitě vyzkouším. Bezva. Díky.

Reply
Meg 19. 11. 2012 - 17.10

Polevce? :))

Reply
Martina 24. 10. 2013 - 19.34

Moc děkuji za inspirující recept, bylo to výborné i v mém amatérském provedení.

Reply
Meg 29. 10. 2013 - 14.04

Já děkuji, jsem ráda :)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc