Lilková věž s rajčaty, mozarellou a parmazánem

by Meg
16 komentářů

Jestli se aspoň trošku orientujete ve světě fitness a domácího cvičení a tak podobně, určitě už jste slyšeli jméno Zuzka Light. U ní se nemusíte inspirovat jen cvičením, ale dokonce pro své fanoušky nachystala spoustu zajímavých receptů.

Já se naposledy nechala inspirovat receptem na lilek. Pro jeho originální znění prosím čtěte původní recept: http://www.zuzkalight.com/nutrition/eggplant-parmesan-tower-recipe/. Pro své potřeby jsem musela mírně zaměnit některé ingredience.

Suroviny (na jednu porci):

  • 3 kolečka lilku
  • 1/2 hrnku mandlové mouky
  • 2 lžíce hladké mouky (původně: Arrowroot powder)
  • 1 vejce
  • 2 rajčata
  • jarní cibulka (původně: 2 stroužky česneku)
  • 3 tenké plátky mozarelly
  • asi 3 lžičky parmazánu
  • 3 lžíce oleje (původně: z hroznových jadýrek)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička čerstvé bazalky
  • 2 lžíce kešu oříšku (původně: piniových)
  • sůl a pepř, (sladká paprika)

Postup:

Lilek osolíme a pak ho obalíme v hladké mouce.

Lilek obalíme v mouceNamočíme ho do vajíčka a obalíme mandlovou moukou, smíchanou se špetkou soli.

Lilek obalíme i ve vajíčku a mandlíchNasekáme cibulku a rajčata a osmažíme je do změknutí na lžíci oleje z hroznových jadérek a lžíci olivového oleje.

Rajčata osmažíme na cibulceRozdrtíme si oříšky.

Rozdrtíme kešu oříškyNa zbylém oleji osmažíme lilek a necháme ho na papírové utěrce, aby se do ní vsákl přebytečný tuk. Troubu předehřejeme na 200-220°C.

Osmažený lilekRajčata smícháme s nadrcenými oříšky a přidáme nasekaný tymián a bazalku.

Rajčata s bylinkamiNa plech s papírem na pečení položíme první kolečko lilku, na něj naneseme lžíci rajčatové omáčky, 1 plátek mozarelly a 1 lžičku parmazánu. A přidáme další dvě vrstvy.

Sestavená věžLilkovou věž zapečeme v troubě asi 10-12 minut, až se sýr rozteče. Neberte si ze mě příklad a sýru dejte větší kousky, mně už bohužel docházel. Vrch můžete posypat mletou sladkou paprikou a ozdobit čerstvými bylinkami.

Lilková věž s rajčaty, mozarellou a parmazánem

Miluju kombinaci lilku a rajčat a pokaždé velmi ráda vyzkouším něco jiného. Která je ta vaše nej? :)

16 komentářů
0

Mohlo by se vám líbit

16 komentářů

Madla 03. 10. 2013 - 11.52

No teda, to vypadá úžasně! No, rajčata jsou u nás už docela v háji, takže ukládám do svého pomyslného pečicího seznamu a příští rok bude stověžaté léto :-)

Reply
Meg 05. 10. 2013 - 7.51

U nás už taky, tohle bylo maličkato archivní – ale pokud by byla dobrá rajčata z plechovky, tak by to určitě taky šlo :)

Reply
Jana 03. 10. 2013 - 20.32

Hmmm jako z nejlepší restaurace :)

Reply
Meg 05. 10. 2013 - 7.51

Díky! :)

Reply
Iva 04. 10. 2013 - 17.42

Já zbožňuju tepelně upravenou zeleninu :). Úplně mi to připomnělo právě proběhnou dovolenou na Mallorce a mallorské ratatouille, kterému říkají tumbet – mňam. Díky za to :).

Reply
Meg 05. 10. 2013 - 7.52

Dala jsem si to vyhledat, a hned jsem dostala chuť! :) Taky děkuju :)

Reply
Lucia 04. 10. 2013 - 20.51

Toto je moje oblubene jedlo. Teda nielen moje. Ked ku mne pride na navstevu mama vzdy si objedna baklazan so syrom v paradajkovej omacke. Tvoj tiez vyzera vyborne!

Reply
Meg 05. 10. 2013 - 7.56

Díky :) Nedivím se, tahle kombinace prostě nemá chybu, ať je v jakékoliv úpravě :)

Reply
Kaya 05. 10. 2013 - 6.31

Já dělám zapečený s rajčaty, lilek je moje láska, rajčata zase jeho :)

Reply
Meg 05. 10. 2013 - 7.57

Jo tááák :) Proto to tak dobře funguje :)

Reply
Michaela 05. 10. 2013 - 8.08

To je krasa.

Reply
Meg 07. 10. 2013 - 9.12

Díky :)

Reply
Anna 06. 11. 2013 - 12.52

Vypadají krásně! Zřejmě rozšířím svůj lilkový arzenál…;)

Reply
Meg 15. 11. 2013 - 15.25

Díky, do nich! :)

Reply
Lucie 18. 03. 2014 - 9.56

Lahodí to oku i chuťovým buňkám..ta mandlová mouka tomu dodává skvělý sexappeal a jako příloha k masu se to u nás stalo velmi oblíbené. Děkuji za skvělý recept

Reply
Meg 28. 03. 2014 - 9.27

Já díky, jsem ráda, že se podařilo :)

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít