Quesadillas s kuřecím masem, zeleninou a jalapeños

by Meg

Tortilly jsou úžasná surovina, se kterou si lze v kuchyni vyhrát až do aleluja. Mám je moc ráda plněné čerstvou zeleninou a sýrem, někdy k nim přidám grilované kuřecí, někdy mleté hovězí, jindy je zase zapeču… Jednou z mých oblíbených příprav je quesadilla – plněná sýrem a směsí masa a zeleniny, která je poté ještě zapečená na pánvi nebo grilu. Sýr se rozteče, spojí všechno dohromady a výsledkem je zvrchu křupavá a zevnitř vláčná, plněná tortilla.

Nejlepší na tom je, že si ji vždycky můžete naplnit tím, co máte zrovna po ruce, nebo na co máte chuť. A já mám většinou v poslední době chuť na něco pálivějšího, takže dneska přináším recept na quesadillas, ve kterých jsou kromě kuřecího masa, cheddaru a zeleniny také jalapeños.

Suroviny:

Na 4-6 porcí.

na maso:

  • 2-3 kuřecí prsa (cca 400-500 g)
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 2 lžičky mleté uzené papriky
  • půl lžičky sušeného česneku (nebo 1 malý drcený stroužek)
  • (nepovinně 1 lžička koření čubrica – saturejka, pískavice, libeček, celer)
  • půl lžičky sušeného oregana
  • 2 lžíce oleje (slunečnicový nebo řepkový)
  • sůl, pepř

na quesadillas:

  • 8 menších tortill
  • 250-300 g cheddaru (nastrouhaného)
  • 2 cibule
  • 3 červené papriky
  • malá plechovka sterilované kukuřice
  • jalapeños papričky dle chuti

k podávání:

  • listy různých salátů, špenátu apod.
  • rajčata či jiná čerstvá zelenina
  • olivový olej
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 3 stroužky česneku
  • citron / limetka
  • sůl, pepř
  • chilli omáčka

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, okořeníme ho, osolíme a opepříme. Promícháme se lžící oleje a necháme asi půl hodiny marinovat.

Ochucené kuřecí masoPo půlhodině zbylý olej rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm kuřecí kousky, poté k nim přidáme na kostičky nakrájené cibule a papriky. Celou směs restujeme, až cibule a papriky změknou.

Kuřecí maso orestujeme se zeleninouMezitím si zamícháme zakysanou smetanu s rozetřeným česnekem, solí a pepřem, podle chuti přidáme citronovou nebo limetkovou šťávu (lžička až lžíce).

Zakysaná smetana s česnekemKe směsi kuřecího masa a zeleniny přidáme kukuřici a chilli papričky (podle toho, jak sami snášíme pálivé), promícháme a odstavíme z tepla.

Kukuřice a jalapenos k masu

Na polovinu tortilly vždy naneseme trochu sýra, přidáme masovou směs se zeleninou a navrch opět sýr.

Tortilly naplnímeTortilly přehneme, stiskneme a dáme na středně rozehřátou pánev. Po dvou až třech minutách (až spodní strana začne zlátnout) je opatrně otočíme, aby nám nevypadla veškerá náplň. Jakmile budou z obou stran zlatavé, přenseme je na talíř, necháme odpočinout a zopakujeme se zbylými tortillami.

A rozpečeme na pánvi

Mezitím si připravíme salát a zeleninu, vše opláchneme a osušíme a promícháme v misce s trochou olivového oleje, citronové šťávy, solí a pepřem.

Připravíme salátOdpočinuté tortilly nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme s česnekovou zakysanou smetanou, chilli omáčkou a salátem.

Quesadillas s kuřecím masem, zeleninou a jalapeñosKdo chce, samozřejmě může přidat na pálivosti dalšími papričkami :)

Quesadillas s kuřecím masem, zeleninou a jalapeños

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc