Workshop s Radkem Šubrtem, Markétou Hrubešovou a Jarem

by Meg

Dostalo se mi krásného pozvání na workshop s Radkem Šubrtem, Markétou Hrubešovou a dalšími kolegy z foodblogů, který byl uskutečněn při příležitosti uvedení nového Jaru Platinum na trh. Neváhala jsem ani chvíli a s radostí, s foťákem i kapkou nervozity se vydala do holešovického studia školy vaření Chefparade.

IMG_2926

Po příjezdu jsme se chvíli rozkoukávali, čekali na ostatní kolegy (ano, opravdu mezi námi byl i jeden muž, jak nezvyklé :D ) a dostali jsme jmenovky a zástěry.

IMG_2927

Pak už nás uvítala Markéta Hrubešová, tak trochu jako průvodce odpolednem a Radkova pravá ruka.

IMG_2928

Po jejím a Radkově představení, plus krátkému úvodu k samotnému Jaru jsme se mohli vrhnout na vaření.

IMG_2930

Radek nás rozdělil do dvojic, abychom se nekamarádili tak, jak někteří přijeli :D a šli jsme si prohlížet suroviny a recepty. Ze začátku nás trochu vyděsil, při časových pravidlech na dva recepty a na servírování a s poznámkami na závěrečné hlasování o vydaných jídlech.IMG_2931

Nicméně jsme se zase celkem rychle uklidnili, protože jsme spoustu věcí nakonec dělali společně.IMG_2932

Čekalo nás následující:

  • Mrkvový krém s pyré z mrkví a uzených paprik s uzeným filátkem ze pstruha
  • Pošírovaný filet „sous vide“ z lososa na listovém salátu s jarním špenátem a dresinkem z dijonské hořčice
  • Pečený filet z platýze v papilotě s maltézskou omáčkou a vařeným chřestem
  • Křupavé sušenky s čokoládovým moussem a maliny

IMG_2933

Taky se vám sbíhají sliny jen si to přečtete? Radek nám předvedl metodu uzení s pilinami na sporáku.IMG_2937

Takto se nachystaly jak všechny papriky…IMG_2938

… tak pstruh.IMG_2939

My jsme už mezitím šli chystat základ na krém.IMG_2942

A na maltézskou omáčku.IMG_2943Tady vidíte mého vařícího parťáka – Ondru, jak dochucuje základ polévky.

IMG_2946

Mezitím se papriky měly krásně k světu.IMG_2949A chvíli na to už nám bylo předvedeno jak stáhnout lososa z kůže.
IMG_2956

Nakonec jsme kvůli času i vybavení lososa i platýze upekli v troubě. IMG_2964

Uzené papriky se rozmixovaly na pastu…IMG_2965

… kterou jsme ozdobili a dochutili mrkvovo-kokosový krém.
IMG_2967

Pstruh na něm drží tak krásně, protože jsme dostali tip – na dno misky položit kolečko z toastového chleba.IMG_2969

Bylo zajímavé ochutnat polévku od různých dvojic – každá totiž chutnala úplně jinak. Množství zázvoru, kokosového mléka či např. vína dokázalo udělat divy.

Pak už jsme se vrhli na druhý chod – na krásně upečeného lososa, který nebyl ani trochu vysušený, jako když si ho dáte v restauraci, kde si čas nepohlídají.IMG_2972

Ondra dochutil zálivkou salát.IMG_2977

A už se opět mohlo podávat, s citronem povoleným na pánvi, který pak snáze pouští šťávu.IMG_2981Do budoucí maltézské omáčky jsme zašlehali žloutky a potom už byla naše vybrána na ukázku – zašlehalo se do ní rozpuštěné máslo a nakonec přidal vyfiletovaný pomeranč.
IMG_2988

K chřestu Radek přidal pro barvu pár rajčat, předtím ho nakrájel, aby se snadněji jedl.IMG_2990

Platýz připravený k servírování…
IMG_2992

A třeba takhle to pak vypadalo na talíři.IMG_2995

Nastal čas na dezert. Kvůli času jsme jeho přípravu trochu zjednodušili. Plátky listového těsta se zasypaly cukrem, zatížily a upekly v troubě do křupavých karamelových sušenek.IMG_3002

Radek pověřil Markétu, aby udělala karamel a rozvařila v něm maliny na omáčku. Pak sám připravil čokoládovou pěnu, kterou jsme dali vychladit do lednice.IMG_3007

Ano, opravdu tam po nás zbude kupa nádobí, akorát připravená na Jar ;)

IMG_3013

Ale tenhle plech asi ani potřeba mýt nebude…? :))IMG_3024

Jednotlivé porce dezertu.IMG_3030

A v téhle sestavě jsme vydrželi do konce. Během odpoledne musel někdo odejít dřív, celková účast byla následující:

jar_workshopBylo skvělé poznat staronové tváře – tedy hlavně přiřadit si obličej k autorům blogů, které navštěvuji. Poznat, jak vaří šéfkuchař a ještě si k tomu odnést na zkoušku nový Jar. Můžu zatím směle říct, že kapsle do myčky se osvědčily a tekutý Jar taky.

V souvislosti s ním bych vás chtěla upozornit na soutěž. Na webu recepty.cz právě probíhá soutěž o nejnáročnější recept. Máte ještě týden (do 21.7.) na to, abyste nahráli fotku a postup svého nejnáročnějšího receptu, který zašpiní nejvíc nádobí. Výherci se mohou těšit na workshop s Radkem Šubrtem, takže do toho! :)

You may also like

14 comments

Kača 14. 07. 2013 - 18.59

Super! Muselo to být fajn odpoledne :)

Reply
Meg 22. 07. 2013 - 20.55

Bylo to moc fajn :)

Reply
Veronika (Z ghetta blog) 14. 07. 2013 - 19.11

Ach jo, ach jo, trochu jsem ted na sebe nastvana, ze jsem odmitla, ale mela jsem pred statnicema, tak se mi nechtelo na celej den z Brna do Prahy… tak snad nekdy priste :) Jidla vypadaji skvele, mne se samozrejme nejvic libi dezert :)

Reply
Meg 22. 07. 2013 - 20.56

Jasně, to je pochopitelný :) Já si zase užívala ty ryby :)

Reply
Veronika 14. 07. 2013 - 19.40

Já jsem taky nakonec musela odmítnou, ale muselo to být super. :) Fotky i jídla vypadají moc krásně. Hrozně by mě zajímalo to domácí uzení. :)

Reply
Meg 22. 07. 2013 - 20.56

Takže říkáš, že mám udělat návod? :)

Reply
Terezka 15. 07. 2013 - 6.47

Tak já se přidávám do řady těch, kdo musel odmítnout, bohužel pro mě špatný čas, kdy koupu, krmím, ukládám, tak snad někdy příště celodenní sobotní či nedělní vaření by nebylo vůbec od věci :-)

Reply
Meg 22. 07. 2013 - 20.56

Moc ráda bych tě potkala, hlasuju pro to taky :)

Reply
Lenka 15. 07. 2013 - 19.49

Já jsem odmítat nemohla, protože mi to nikdo nenabídl – njn poklona těm lepším bloggerům. Vypadalo to jako fajn akce.

Reply
Meg 22. 07. 2013 - 20.58

Tak snad někdy podobná akce ještě bude a potkáme se :)

Reply
Kejm 17. 07. 2013 - 17.13

zopákla bych tu polívku!

Reply
Meg 22. 07. 2013 - 20.59

Jojo, byla moc dobrá :) Tak si ji uvař :)

Reply
Terezka 26. 07. 2013 - 6.33

navrhuji poslat pořadatelce žádost o víkendové repete :)

Reply
Meg 01. 08. 2013 - 6.51

Dobrý nápad :D

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc