Ledová čokoláda

by Meg
38 komentářů

Poslední dobou se mi tu hromadí samá zeleninová jídla, a tak do jejich řady přidám něco trochu jiného. Něco sladkého. Něco studeného. A čokoládového. Domácí ledovou čokoládu, která je hotová za pár minut – tedy pokud se nerozhodnete v záchvatu čirého šílenství zabalit každý kousek zvlášť.

Složení ledové čokolády je jednoduché – čokoláda a kokosový olej. Díky jemu a jeho teplotě tání mezi 20 – 23°C (ano, opravdu je tento olej při pokojových teplotách poměrně tuhá záležitost) dochází k velmi snadnému tání při vložení do pusy. Nebo vlastně i při doteku prstů, že.

Domácí ledová čokoláda

Receptů je na internetu spousta, ale jedno mají společné – použijete čokoládu, která vám chutná, a přidáte do ní kokosový olej. Poměr čokolády a oleje se lišil jen mírně, na 100g čokolády prostě použijete 40-50g oleje.

Kokosový olej jinak koupíte například v DM drogerii – kromě do vaření má totiž úžasné účinky na kůži a vlasy.

Suroviny:

  • 100 g dobré čokolády (měla jsem 100 g od každého druhu)
  • 45 g kokosového oleje

Postup:

Procházela jsem tak Tescem a do očí mě uhodily tyhle čokolády. Nemohla jsem si pomoct, a přibrala jsem je do košíku. No uznejte sami, tyhle obaly se jim fááákt povedly. Doma jsem samozřejmě měla i jinou čokoládu, ale rozhodla jsem se načít a po ochutnání ozkoušet pro první pokus tyhle. (Pokud jste zarytý Lindtomilec apod., tak si radši vezměte na pomoc svoji oblíbenou čokoládu… )

Tesco čokoláda

Pak jsem si taky připravila formičky – tyhle krásný dinosauříky jsem objednala za pár korun z ebaye, no nekupte to.Nová silikonová forma

Čokoládu jsem rozlámala na kostičky a dala do skleněné misky. Tu jsem pak vždy na několik (desítek) sekund dala do mikrovlnky a promíchala. A znovu, znovu, a znovu, dokud nebyla rozpuštěná. Přimíchala jsem k ní kokosový olej a případně naposledy pomohla mikrovlnkou, aby byla směs hladká.

Rozehřátá čokoládaČokoládou jsem pak naplnila formičky.

Naplněné formičkyPo ztuhnutí v lednici vyklopila.

Dino!Mimo ni čokoláda zatuhnout nezvládla, už na ni bylo teplo.

Zbytek čokoládA protože jsem je chtěla mít hezký, a nesehnala jsem barevný alobal, tak přišel na řadu klasický alobal a hedvábné papíry a poloprůhledný balící papír… A stuha.

Balení čokoládSkoro každý kousek jsem zabalila. Uf.

Co se skrývá v krabičce?Krabice sladkého osvěžení byla na světě.

Domácí ledová čokoládaTyp čokolády se dal poznat podle barvy mašličky :)

DinosauříkČokoláda v sobě samozřejmě nesla lehkou chuť kokosu, ale to je pro nás kokosožrouty příjemný bonus navíc. Řekla bych, že mi tahle čokoláda rozhodně chutnala víc, než ta v současné době kupovaná. Co vy? Kupujete ledovou čokoládu? A jste s ní spokojeni?

38 komentářů
0

Mohlo by se vám líbit

38 komentářů

Petra 07. 06. 2013 - 17.48

To je nádhera, hned bych si dala. Musím se přiznat, že kupovaná ledová čokoláda mi moc nechutná. Tohle vypadá dost lákavě, kokos mám moc ráda. :-)

Reply
Meg 07. 06. 2013 - 20.10

Mně právě taky ne :) Já můžu kokos skoro ve všem, až by většina lidí brblala :)

Reply
Blondy 07. 06. 2013 - 17.57

Souhlasím, že vypadájí nádherně! :) Hned bych zkusila udělat, kokosový olej mám zrovna doma, jenom ty formičky mi chybí :(

Reply
Meg 07. 06. 2013 - 20.10

Díky :) Ani formičky na led doma nejsou? ;)

Reply
Jana 07. 06. 2013 - 18.31

Vypada krasne.
Uz jsem ji nemela od detstvi a tenkrat to pro nas byla vzdycky vzacnost. :) myslim, ze vyzkousim ;)

Reply
Meg 07. 06. 2013 - 20.11

Děkuji :) Snad bude chutnat :)

Reply
Kaya 07. 06. 2013 - 18.34

Meg, super! Tenhle recept už jsem několikrát viděla a jako naprostý ledovočokoládomilec se od ní poctivě držím dále, protože bych snědla všechno vyrobené na posezení, jak se znám! :D

Reply
Meg 07. 06. 2013 - 20.11

Ha! :D Tak to potom chápu.. já tu mám naopak už asi tři týdny načatou čokoládu, hmm… :D

Reply
Kaya 07. 06. 2013 - 18.35

A ty čokoládky z Tesca musím mít, miluju tyhle rádoby vintage věci. Snad na ně nezapomenu až tam půjdu (až nám Tesco otevřou po povodních a já se tam budu moct vůbec dostat). Předpokládám, že cena nebyla nijak závratná, že? :)

Reply
Meg 07. 06. 2013 - 20.16

Myslím, že ta cena byla kolem 30 korun za 150 g tabulku… (nějak 31-32,- myslím) Já je prostě taky musela mít :D

Reply
Papaja 07. 06. 2013 - 19.34

Jsi prostě úžasná :-) Vůbec by mne nenapadlo takovou věc vyrábět doma, asi je to tím, že si dám čokoládu vážně jen občas – jsem Lindtomilec :D, to přiznávám. V Tvém podání je všechno hračka, čistá práce a výsledek – hlavně ta krabička :D je prostě perfektní :D
P.

Reply
Meg 07. 06. 2013 - 20.17

Díky :)) Já si taky čokoládu dám jen občas, pak je tu mám načnuté a zbytek rodiny se chodí ptát, jestli něco nemám :D Jinak mám taky moc ráda Lindt, i když moji oblíbenou (borůvky+mandle) jsem už dlouho nikde neviděla, asi ji už přestali dělat… Krabičku vyhrabala ségra, asi v ní už někdy čokoládu dostala :D

Reply
Madla 07. 06. 2013 - 19.36

Já tea kupovanou ledovou čokoládu moc nemusím, naposledy, když jsem ji chutnala, měla tpro mě takovou divnou pachuť, ale domácí rozhodně vyzkouším, asi ji udělám pro děti do školky jako rozloučení před prázdninami. A ty formičky těch dinosaurů jsou fakt super! Ty teda musím mít!
Sakryš Meg, ty na co se vrhneš, to je pak úplný trhák!

Reply
Meg 07. 06. 2013 - 20.19

Jojo, pachuť právě mívá… To je dobrý důvod pro děti :) Přesně, já když je uviděla… bylo jasný, že musí být moje! :D (A to jsem ale dokázala odolat razítkům na sušenky, co dělala tygra a medvídka Pú a taky Mickey Mouse a Minnie – i když mi pořád leží v hlavě :D ) Díky :)

Reply
Kačka Žvýkačka 07. 06. 2013 - 20.36

To je fakt paráda! Těším se až budu s čokoládkama machrovat v létě před dětma.

Reply
Meg 07. 06. 2013 - 20.43

Jéé, kde? Jen bacha, když bude vedro, tak budete celý od čokolády :D

Reply
Kača 07. 06. 2013 - 21.56

Ježiš, to je nádhera! :)
Skutečný profík!

Reply
Meg 11. 06. 2013 - 11.06

Díky :))

Reply
Šárka 09. 06. 2013 - 10.52

Miluji čokoládu a počítám se mezi čokoládové fanatiky :-) Nikdy mi doma kvalitní čokoláda nechybí, vždycky je jí víc než kousek. Rcp na ledovou čokoládu je moc pěkný a inspirativní, ale zaujal mě na první pohled ten kokosový olej. Nedávno jsem se vrátila z Karibiku a tam lidé na kokosovém pobřeží nedají na olej z kokosů dopustit. Podle nich je to ten nejlepší a nejlevnější opalovací prostředek :-) Vyzkoušeno, potvrzeno! Spolu s olejem podzemnicovým má v kuchyni výsostné postavení. Nebyla bych to já, abych si nějaký olejový suvenýr nepřivezla domů.

O ledové čokoládě budu celý dnešní den přemýšlet! Ach jo, dala jsem si předsevzetí, že budu hubnout do plavek, proto na tento bohémský web asi nebudu moci chodit ;-)

Reply
Meg 11. 06. 2013 - 11.08

I při hubnutí do plavek kousek kvalitní čokolády přece nezaškodí ;) Kokosový olej používám na kůži ráda, a je fakt, že mi ji rozhodně pomohl zklidnit po mém nečekaném spálení se. Návštěvu Karibiku závidím, to by byl pro mě naprost ráj :)

Reply
Kacka 09. 06. 2013 - 17.32

Čokoládky vypadají moc krásně! Škoda, že mi předevčírem došel kokosák, hned bych si je udělala. Doteď jsem je dělala jen s máslem, takže by to bylo mnohem zajímavější.

Reply
Meg 11. 06. 2013 - 11.12

S kokosákem to vážně hned krásně taje :)

Reply
Cervenej_cudlik 10. 06. 2013 - 10.48

Super tip, díky. Ledovou čokoládu si kupuji většinou na Vánoce, takže určitě letos vyzkouším domácí.)

Reply
Meg 11. 06. 2013 - 11.18

Doufám, že bude chutnat :)

Reply
Dulinka 10. 06. 2013 - 11.49

Na ledovou čokoládu se chystám už asi rok, ale stále jsem se nedokopala pro ten kokosový olej. =D Dinosauříci jsou boží a chuť kokosu je jen k dobru. Kokos klidně vždy a všude. =)

Reply
Meg 11. 06. 2013 - 11.19

Kokosový olej vřele doporučuju, i kdyby nakonec nebyl využit k vaření, tak kůže a vlasy za něj tisíckrát poděkují :)

Reply
Kitikara 08. 11. 2013 - 22.43

Děkuji za inspiraci. Dělala jsem pro kamarádku bílou ledovou čokoládu a pak ještě lanýžky z hořké čokolády a z obojího měla radost. :-) A já si teď pochutnávám na tom co se nevešlo do krabičky a ta bílá se s kokosem dokonale doplňuje.

Reply
Meg 15. 11. 2013 - 15.38

Jé, to je super, jsem moc ráda :)

Reply
Bea 20. 11. 2013 - 14.18

Ahoj :) prosimtě za jak dlouho ti došly ty formičky ? chystám se taky objednat z ebay :) ledové čokoládky jsem chtěla přibalit k dárečkum pod stromek, ale bojim se že se ropustí, co ? :/

Reply
Meg 25. 11. 2013 - 10.30

Ahojda, věci z ebaye mi chodí v rozmezí 2-6 týdnů, jak kdy jak co :) No, ty ledové čokoládky jsou náchylné no :)

Reply
Hofice 10. 04. 2014 - 15.41

Parádní tip na krásný dárek – zdobím dřevěné krabičky ubrouskovou metodou a pořád přemýšlím, co do nich dát (každý vždycky očekává, že je ještě něco uvnitř :-D)…už jsem dovnitř dávala kvetoucí čaj a tohle je další skvělý nápad a navíc to vypadá naprosto neodolatelně, díky moc!

Reply
Meg 17. 04. 2014 - 19.41

Já děkuju moc :)

Reply
Elis 14. 09. 2014 - 8.42

A odkud jste? Myslím z jakého Tesca je ta čokoládka? Já jí u nás ve Dvoře králové ještě neviděla :(

Reply
Meg 16. 09. 2014 - 14.49

Bydlím v Pardubicích a tady v Tescu ji mívají snad stále…

Reply
Andy 24. 10. 2014 - 15.16

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na kolik gramáž, kterou píšeš v receptu, vychází cca na vyplnění platíček? Koupila jsem si taky ty dinousary, tak abych věděla z kolika dávek to mám udělat. Děkuji

Reply
Meg 31. 10. 2014 - 10.44

Ahoj, podle obrázků: Měla jsem 100 g čokolády od každé, a ta tři platíčka čokolád na obrázku :) Teoreticky by to mělo jít ze 100 g na naplnění těch dinosaurů, jenže jsou docela velcí… takže bych zkoušela asi 200.

Reply
Lenka 28. 11. 2014 - 20.33

Ahoj, tak u nas v NI je tato cokolada ta uplne nejlevnejsi (vazi 300g) …ja ji teda kupuju taky, to se priznam :-) Ale davam do ni vzdy jeste velkou spoustu kakaa, jinak je to jen jako cisty tuk s cukrem. Ale v CR je mozna jina…
PS: Uz jdu na eBay :-)

Reply
Meg 26. 01. 2015 - 8.06

Aha, tak tahle mi tu taková nepřišla, chmm…

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít